(2 vyniotiniams):

2 lakštai sluoksniuotos bemielės tešlos (po 125 g)
600 g vištienos krūtinėlės
100 g ožkos pieno sūrio
100 g špinatų
1 kiaušinis
druskos, pipirų
šlakelis alyvuogių aliejaus
1-2 šaukštai citrinos sulčių
prieskonių (rozmarinų, čiobrelių)

Vištienos krūtinėlė supjaustoma skersai, kad susidarytų krūtinėlės dydžio, bet ploni gabalėliai. Pastarieji apšlakstomi alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis, apibarstomi druska, pipirais ir prieskoniais (pagal asmeninį skonį) bei paliekama valandai marinuotis.

Ant miltais pabarstyto stalo dedamas atitirpdytas sluoksniuotos tešlos lakštas. Ant jo tolygiai paskirstoma pusė vištienos gabalėlių. Ant jų dedami išplauti ir nusausinti špinatų lapai (pusė).

Galiausiai dedamas riekėmis pjaustytas ožkos pieno sūris.

Vyniotinis susukamas išilgai, jo galai užspaudžiami. Vyniotinis dedamas į skardą su sviestiniu popieriumi. Jį taip pat reikėtų patepti puse plakto kiaušinio, bet aš nebeturėjau kiaušinių. Taip pat paruošiamas ir antras vyniotinis.

Vyniotiniai pašaunami į orkaitę (180 laipsnių C) ir kepami apie 30-40 minučių. Išėmus iš orkaitės, palikite atvėsti. Atvėsusius galite supjaustyti dailiomis riekelėmis ir tiekti į stalą. Skanaus!

Šaltinis
Temos
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)