Tačiau ši kaimo katytė „iškrenta“ iš to gražaus piešinuko rėmų: ji neatrodo nei soti, nei laiminga, nei kažkieno mylima. Nežinau jos istorijos, bet manau, kad ji buvo ilga. Katytės burnoje – vos keli, stipriai nusidėvėję dantukai, kailis išpešiotas, nušiuręs, ji sulysusi, kaulėta, akivaizdu, kad ne jauna...

Pirmą kartą ji buvo pastebėta dar praėjusią vasarą, iki tol nematyta. Ar kas ja rūpinasi? Panašu, kad ne. Praminėme ją Maja arba Majuka (kaip kam gražiau). Atrodo, kad Maja niekur negyvena, arba tiksliau gyvena visur. Ir į mūsų kiemą ji užsuko tiesiog pasižvalgyti, o gavusi pavalgyti ir pajutusi prielankumą, liko tiek, kiek buvome ir mes (per išeigines). Kaimas, gamta, dažniau ar rečiau lankomi trobesiai, kai kas čia ir gyvena, atrodytų,puikios sąlygos katytės laimei. Ir Majos čia niekas neskriaudžia, bet... Liūdina tai, kad Majos kaklas aplipęs prisisiurbusiomis erkėmis, kailiukas nukasytas, išretėjęs, blusėtas. Katytė labai liesa, tik neaišku, ar dėl maisto trūkumo, ar dėl amžiaus, ar dėl kokių sveikatos bėdų. Nesterilizuota.

Matant ją kaime, net nekyla minčių apie prieglaudos narvą, tiesiog jaučiu, kad erdvė, gamta ir laisvė, kurią ji turi, jai svarbu kaip oras, todėl narve ji tiesiog palūžtų. Bet nuoširdžiai manau, kad jai trūksta žmogaus, kuriam ji rūpėtų. Maja be galo meili, draugiška ir bendraujanti katytė, o kaip ji murkia, kaip minko kojytėm, kai ją glostai...

Žinau, kad praradusi reprezentacinę išvaizdą Maja turbūt turi nedaug šansų, kad kažkas atkreipsit dėmesį, tačiau galbūt kas nors gyvenate name su teritorija, o gal kaime? Ir galbūt turite galimybę savo erdve pasidalinti su šia nuostabia katyte? Jei vis dėlto įvyks stebuklas ir kažkas panorėsite priglausti Mają, drąsiai skambinkite „Naminukams“ tel. 8 648 30077 (Vilnius) (kaimas, kur ji yra, netoli Rūdiškių, tačiau atvežtume iki Vilniaus).

Artimiausiu metu ten vykdama, ketinu sulašinti lašiukų nuo blusų ir erkių, taip pat nuvežti maisto dozatorių, kurio dėka ji turėtų galimybę sočiau maitintis ne tik tada, kai atvykstame. Vėliau planuojame sterilizaciją. Labai ačiū visiems, jei kas ją pastebėsite!