Prancūzas F-1 lenktyniavo 2008-2009 metais ir startavo 27 lenktynėse. Atleistas iš „Toro Rosso“ ekipos sportininkas po kurio laiko persikėlė į JAV, kur dabar lenktyniauja „IndyCar“ čempionate.

S. Bourdaisas praėjusį savaitgalį triumfavo Detroite vykusiose lenktynėse ir neslepia, kad mėgaujasi gera kova su varžovais.

„Po siaubingos patirties „Formulėje-1“ vėl mėgaujuosi lenktyniavimu“, – leidiniui „Detroit Free Press“ sakė S. Bourdaisas.

„Lenktyniauti ant cementuotos dangos yra tikrai sunku, ypač jei lyja. Detroite tai daryti yra daug sunkiau nei bet kurioje dabartinėje F-1 trasoje, tarp jų – ir Monake. F-1 sugadino visas trasas, atėmė iš jų charakterį ir padarė jas vanilines. Man skaudu tai matyti. Monakas tapo stovėjimo aikštele su keliais posūkiais.“

S. Bourdaiso teigimu, dabartinė F-1 turi daug problemų:

„Dėl įvairių priežasčių „Formulėje-1“ yra daug problemų. Pinigai ir pozicija – pačios lenktynės ten tikrai nėra pirmoje vietoje. „IndyCar“ čempionate pinigų niekas neuždirba. Turbūt todėl čia lenktynės yra daug geresnės.“

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.