1. Papildomi kilogramai pradės tirpti. Bėgiojimas – vienas veiksmingiausių kalorijų deginimo būdų. Pradėję bėgioti netrukus tikrai pastebėsite teigiamus pokyčius.

2. Sustiprėję raumenys. Reguliarus bėgiojimas gerina raumenų tonusą ir juos sustiprina.

3. Tvirtesni kaulai. Bėgiojimas – ne tik puikus būdas atsikratyti nereikalingų kilogramų, tačiau taip pat ir priemonė sustiprinti kaulus. Bėgiodami išsaugosite tinkamą kaulų tankumą, o tai itin svarbu, jei norite vyresniame amžiuje išvengti osteoporozės.

4. Nauda sąnariams. Skirtingai nei daugelis mano, bėgimas nekenkia kelių sąnariams (nebent jūsų keliai jau yra pažeisti). Neseniai JAV atliktas tyrimas parodė, kad bėgimas netgi gali padėti išvengti osteoartrito ir kelių skausmo, nes bėgiojant stiprinami raumenys ir raiščiai.

5. Lankstumas, balansas ir koordinacija. Bėgiojimas padeda padidinti lankstumą, balansą ir koordinaciją, o tai svarbūs organizmo būklės rodikliai. Po bėgimo patariama atlikti kelis raumenų tempimo pratimus. 

6. Bėgioti yra pigu. Turite bėgimui skirtus batelius? To pakanka, kad galėtumėte pradėti. Neprireiks nei sporto salės abonemento, nei asmeninio trenerio. Bet kur, bet kada, bet kokiu oru. Šaligatviai, parkas, miškas, kalvos – visa tai tinka bėgiojimui.

7. Galimybė skirti laiko sau. Bėgiodami galėsite negalvoti apie darbą, vaikus, antrąją pusę, tėvus ar naminius gyvūnus, o pabėgioję grįšite atsigavę, pravėdinę galvą ir geresnės nuotaikos. 

8. Retesni vizitai pas gydytojus. Jei reguliariai bėgiosite ir tai darysite taisyklingai, pas gydytojus lankysitės rečiau, nes bėgiojimas neabejotinai sustiprins jūsų imunitetą, sumažės tikimybė peršalti ar susirgti gripu. Be to, bėgiojimas padės sumažinti kraujospūdį, o taip pat ir širdies ligų, insulto, diabeto ir daugelio rūšių (ypač tiesiosios žarnos ir krūties) vėžio riziką.

9. Kokybiškesnis miegas. Jei bėgiosite reguliariai, pagerės jūsų miego kokybė. Amerikiečių mokslininkai nustatė, kad reguliariai sportuojantys žmonės miega geriau negu tie, kurie nesportuoja. Vos 10 minučių trunkanti kasdienė mankšta gerina miego kokybę.

10. Judėjimo meditacija. Jei turite problemų, kurias būtina išspręsti, jus neramina dalykai, kuriuos norėtumėte apmąstyti, jaučiate liūdesį ar pyktį, bėgimas neabejotinai suteiks jums kuo puikiausią progą apie vis tai pagalvoti, pamatyti problemas iš šalies, o gal net rasti išeitį.

11. Skatina mąstymą ir padeda išvengti silpnaprotystės. Edinburgo universiteto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad reguliari mankšta efektyviau padeda išvengti mąstymo gebėjimų silpnėjimo nei kitos priemonės. Kituose tyrimuose, kuriuose dalyvavo maratono bėgikai, nustatytas toks pat ryšys tarp mankštos ir mąstymo pajėgumų.

12. Pagerėjęs seksualinis gyvenimas. Mankšta neabejotinai gerina seksualinį gyvenimą, nes suaktyvinama kraujotaka, organizme išsiskiria didesnis testosterono kiekis, didėja ištvermingumas, lankstumas ir pasitikėjimas savo kūnu.