Šiandien visos projekto dalyvės DELFI redakcijoje aptarti rezultatų susirinko platesnėmis šypsenomis, pakilesne nuotaika... O viena dalyvių po 2 metų kelnių dėvėjimo net užsivilko suknelę! Visos kartu detoksikacijos projekto dalyvės per tris savaites numetė net 20 kg!

Taigi, kokie iššūkiai lydėjo trečiąją projekto savaitę? Kokių rezultatų dalyvėms pavyko pasiekti per 21 dieną? Dalinamės kiekvienos įspūdžiais. Beje, dalyvės neplanuoja grįžti prie ankstesnių įpročių ir pažada po mėnesio pasidalinti, kaip toliau joms sekasi siekti savo tikslų ir sveikai gyventi...

„Vakar baiginėjantis dienai pradėjau galvoti, kad ši detoksikacijos programa — tai geras įvadas į savęs pažinimą iš naujo. Nors tos trys savaitės praskriejo gana greitai, bet manau išmokau daug daugiau nei tikėjausi. Keisčiausia, kad tikslas nebuvo išmokti, o natūraliomis priemonėmis išsivalyti organizmą, sureguliuoti virškinimą, atsisakyti keleto produktų vartojimo, pagerinti odos būklę ir moterišką savijautą. Daug ar ne?

Bet tai pavyko — jaučiuosi dešimt kartų geriau! Žinote, šiai dienai net nebežinau, ar mano tikslai, nurodyti prieš programą, vis dar yra tokie patys. Labiausiai laukiau išorinių pokyčių, ypač odos, tačiau pasiekiau ne tik tai — daugiau pajutau ir vidumi. Taigi, tas mūsų vidus gyvenime ir yra svarbiausias, o visa kita juk tik skaičiai! Jei skrandis nebus sotus sveiku maistu ir bent minimaliai nesimankštinsime, o kiauras dienas kiurksosime namie surūgę dėl to, kaip mums gyvenime nesiseka ir tik kaltinsim kitus dėl savo nelaimių, niekas nuo to nepasikeis.

Surizikuoti visada verta. Juk kasmet per Naujųjų metų išvakares susigalvojame nemažai tikslų ar planų būsimiems metams, bet dažniausiai tai baigiasi tik užrašu, likusiu ant pamesto lapo ar tiesiog užmiršimu, nes tiesiog nerandame tam laiko! Visi turime vienodo ilgumo dieną, tad kiekvienas renkamės: stengiamės įgyvendinti savo tikslus ar nukeliame juos į neaiškų rytojų. Dėl to ir surizikavau dalyvauti, neturėjau ko prarasti.

O atradau labai daug! Iš tiesų daug išmokau apie save ir dėl savęs: kad iš tikrųjų reikia kovoti už vietą po saule, gyvenime daugiau rizikuoti, nebijoti ir pasitikėti savimi; jog ankstyvas rytinis kėlimasis ir miego rėžimas — tai visraktis į gerą savijautą (nors tai man būdavo milžiniška kančia); kas be ko — jog galiu valgyti ir nestorėti, o svoris vis mažėja daugiau nei po -1 kg ir rūbai platėja po maždaug 7 centimetrus kas savaitę!

Per tris savaites pavyko atsikratyti beveik 5 kg ir net 22 cm kūno apimčių! Dėl to drąsiai galiu kasdien šypsotis ir toliau atkakliai siekti savo tikslų! Kaip patarlė sako, „pasitinka pagal rūbą, palydi pagal protą“. Ši programa man ir tapo aukso viduriu, kuomet viskas susiderino viename kūne!

Taigi, detoksikacijos metu buvo visko: ir sunkumų pirmosiomis dienomis, ir didelių džiaugsmų matant pokyčius veidrodyje. Bet svarbiausia atsiradęs naujas suvokimas, kad tas laikas, apie 1,5 val per dieną, yra skiriamas individualiai tik Sau. Tuo metu galima mintyse daug susiplanuoti, apsvarstyti savo būsimus veiksmus ar dienotvarkę, ir apskritai suprasti, kad be šio kūno mes juk negautume iš gyvenimo tiek daug meilės, gražių akimirkų ir jėgų. Tad reikia tausoti ir prižiūrėti savo kūną, rūpintis sveikata.

Gyvybė mums duota ne tam, kad patys ją naikintume. Nejaugi per vienerius metus nerastumėte 21 dienos savęs lepinimui ir sveikatinimui? Juk kasmetinės atostogos ir skirtos poilsiui, žmogaus darbingumui atgauti. Logiška, bet nemaniau, kad pasakodama apie programos rezultatus, taip ekspromtu susisiesiu šiuos skaičiavimus su detoksikacijos programos trukme.

Neįtikėtina! Visgi tai realu, net ir ne atostogų metu. Išbandžius — net ne trims savaitėms, o turbūt visam gyvenimui! Taigi, ir mano Naujametis noras po truputį pildosi, dėka Detoksikacijos programos, projekto organizatorių pagalbos ir mano žemaitiško užsispyrimo - Ačiū Mama!“ ROBERTA

„21 diena prabėgo nenumaldomai greitai. Pradžia buvo sunkoka, kol organizmas adaptavosi prie naujovių. Vėliau viskas ėjo kaip iš „pypkės“. Tad ir trečioji projekto savaitė praėjo puikiai — toliau džiaugiausi pakilusia energija, geresne atmintimi, stipresniais nagais, mažėjančiomis apimtimis... Svarbiausia — programos metu iš tiesų labai pasitaisė sveikata. Nebeskauda galvos, sąnarių. Jau dvi savaites nebegeriu vaistų nuo spaudimo! Anksčiau jis svyravo nuo 150 iki 180, dabar pasiekė idealią ribą. Įsivaizduojate, koks puikus jausmas po ilgo laiko atsisakyti vaistų ir puikiai jaustis?

Pastebėjau ir teigiamus odos pokyčius: ji tapo stangresnė, skaistesnė, matomai sumažėjo juodi ratilai po akimis. Esu kupina energijos! Praėjus intensyviam laikotarpiui darbe, šią energiją žadu eikvoti sporto klube. Džiaugiuosi natūraliai atsiradusiu noru daugiau judėti, taip pat pasikeitusiu požiūriu į mitybą. Pradėjau kruopščiai rinktis, ką dedu į burną, valgyti sveikesnį, mano organizmui naudingą maistą. Taigi, dalyvavimas šiame projekte iš tiesų pakeitė mano gyvenimo būdą. Pasirodo, visai nesudėtinga dieną praleisti be puodelio kavos...

Mano svajonė pagerinti sveikatą, subalansuoti mitybą, išmokti skirti laiko sau ir džiaugtis pilnaverčiu gyvenimu, išsipildė 100 procentų. Be to, sumažėjo apimtys (po 4 cm). Nors numečiau tik 2,5 kg svorio, drabužiai sumažėjo net 2 dydžiais! Nuoširdžiai dėkoju programos organizatoriams. Manau, įrodžiau, jog subalansavus mitybą, natūraliomis priemonėmis išsivalius organizmą, galima vėl pasijusti jauna ir džiaugtis pilnaverčiu gyvenimu.“ IRENA

„Pirmiausia noriu padėkoti projekto autorėms už galimybę dalyvauti. Ačiū už Jūsų nuoširdumą, palaikymą ir darbą. Už suteiktą galimybę išmokti, sužinoti ir pamilti save.

Trečioji projekto savaitė prabėgo labai greitai. Procedūros tapo įprasta dienos dalimi. Jokių nepatogumų, nebereikia galvoti, ką ir kada daryti. Apibendrinant visų trijų savaičių darbą, galiu pasakyti, kad sunkiausios buvo pirmosios dienos: pasikeitęs rytinis režimas, kavos ir kitų „malonumų“ atsisakymas, pastovus galvojimas, kad reikia išgerti vandens ir retkarčiais svaigstanti galva. Kaip bebūtų, po truputį visi nepatogumai ir nelabai malonūs pojūčiai pasitraukė.

Pastebėjau, kad oda tapo švelnesnė, atsirado daugiau energijos dienos metu, vakare nesijaučiu tokia pavargusi. Darbe lengviau susikaupiu, ne taip erzina kiti dirgikliai. Ryte nubundu geresnės nuotaikos ir keltis tapo lengviau. Nors svorio nukrito ne taip jau ir daug (3, 5 kg), apimtys sumažėjo tikrai pastebimai.

Taip pat nebeliko pilvo pūtimo ir amžino alkio jausmo. Manau, jog susitraukė ir skrandis, nes porcijos tarsi savaime sumažėjo. Negaliu pasakyti, kad nebenoriu saldumynų ar riebesnių patiekalų, bet manau, jog tai daugiau emocinio valgymo požymiai ir po truputį mokausi tai įveikti. Dabar jaučiuosi lengva ir išsivaliusi, todėl savaime norisi valgyti sveikiau, daugiau judėti. Iki galutinio tikslo dar toli, tačiau gera pradžia jau padaryta!

Labai džiugina ir vis dažniau girdimi aplinkinių komplimentai! Ne tik dėl pasikeitusios išvaizdos, tačiau ir dėl pakilesnės nuotaikos. Dar kartą dėkoju projekto organizatoriams už galimybę vasarą pasitikti lieknesnei, gražesnei, sveikesnei ir laimingesnei.“ INA

„Trečiosios programos savaitės pradžia savijautos prasme man buvo sunkiausia. Dėl smarkiai besikeičiančių orų persišaldžiau ir pirmas tris savaitės dienas turėjau smarkiai „užgultą“ nosį bei perštinčią gerklę.  Dėl šių priežasčių negalėjau gerai išsimiegoti, jaučiausi pavargusi, netryškau energija, taip pat sureagavo ir veido oda: pasidarė labai jautri ir išryškėjo kapiliarai.

Pakito ir skonio receptoriai, net paprasto vandens skonis keletą dienų man buvo nemalonus, tad jo išgėriau mažiau. Kaip bebūtų, į savaitės pabaigą sveikata pagerėjo ir vėl galėjau pilnai laikytis programos ir džiaugtis pakilia nuotaika bei puikia energija! Tuo labiau, kad savaitgalio orai galų gale buvo labai vasariški. Ir, žinoma, atėjo metas susumuoti programos rezultatus!

Taigi, trys savaitės prabėgo labai greitai, dažnai net ir užsimiršdavo, kad dalyvauju kokioje nors programoje. Tiesiog reikėjo daugiau laiko sau skirti ryte prieš darbą, įgijau naujų įgūdžių ir atradau naujų skonių. Parduotuvėje daugiau laiko praleisdavau prie daržovių, sėklų ir grūdų lentynų, gaminau sau ir šeimai daugiau sveikesnių daržovių patiekalų, išgerdavau daugiau vandens, atsirado poreikis naudoti natūralesnes kūno priežiūros priemones.

Supratau, kad darbo dienomis atsisakyti baltų miltų gaminių bei cukraus man visai nesunku, tačiau daugiau keblumų kildavo savaitgaliais, kai susitikus su draugais vakarienės  metu tekdavo save riboti. Programos pradžioje sunkiausia buvo atsisakyti įprastų dviejų puodelių per dieną kavos ir išgyventi visus šio gėrimo abstinencijos simptomus. Trečią savaitę nuotaiką šiek tiek pritemdė ir ant smakro atsiradęs bėrimas. Tam įtakos turėti galėjo ir peršalimas...

Tačiau taip pat pagalvojau, jog galbūt reiktų paieškoti gilesnių bėrimo priežasčių. Kaip bebūtų, programos rezultatai mane iš tiesų džiugina. Pradėjau geriau miegoti naktimis ir lengviau keliuosi ryte, turiu daugiau energijos ir esu žvalesnė net ir be kavos puodelio, mažiau sluoksniuojasi nagai ir nebe taip slenka plaukai. Na ir, žinoma, jaučiuosi lengvesnė! Net nesumažinus bendro maisto kiekio, tik atsisakius kai kurių produktų, kūno svoris per 3 savaites sumažėjo 2,8 kg.

Pasibaigus programai toliau stengsiuosi laikytis per tris savaites įgytų sveikos gyvensenos principų! Džiaugiuosi naujomis žiniomis, geresniais įpročiais ir tikrai pagerėjusia savijauta.“ DIANA

„Man detoksikacijos programa — emocijų kupinas kelias į sveikesnę, gražesnę save, tai tarsi pirmas (ir labai tvirtas) žingsnis svajonių link. Vienas didžiausių iššūkių buvo viešai pripažinti savo svorį. Kai skaičiau savo prisistatymą, gerklėje susikaupė ašarų gniužulas...

Tačiau netrukus pajutau palengvėjimą. Tarsi man nebereikia slėptis, galiu tai viešai ir drąsiai pripažinti. Suprantu, jog reikia apie tai kalbėti, tokie pavyzdžiai motyvuoja kitas daug antsvorio turinčias moteris. Juk viena kai pasakoja ir taip liekna, graži moteris, tuomet galvoji — „lengva jai kalbėti...“. Tačiau kai matai į save panašų žmogų, lengviau suprasti, kad tai įmanoma visiems!

Kalbant apie pačią programą, sunkios buvo tik pirmosios dienos. Trečią savaitę visos procedūros tapo tokiomis įprastomis, kad jaučiuosi, lyg tai būčiau dariusi ne vieną mėnesį. Be to, išsivalius organizmą, natūraliai norisi sveikesnio maisto, daugiau vandens. Organizmas tarsi intuityviai pasako, ko jam reikia... Ir tai yra sveikas, maistingas ir naudingas mano kūnui maistas!

Tikrai nesitikėjau, jog taip greitai gali kažkas pasikeisti, jog vos po keleto savaičių pati nebenorėsiu valgyti nesveiko maisto. Porcijos, žinoma, natūraliai taip pat šiek tiek sumažėjo, išmokau pajausti sotumą ir sustoti, net jeigu lėkštėje liko vos keli kąsniai.

Kaip buvau minėjusi anksčiau, atsirado labai daug energijos, jaučiuosi gyvybinga, noriu aktyviau leisti laisvalaikį. Taip pat dingo kūno tinimai, juosmens, kojų skausmai. Sumažėjo spaudimas bei pulsas, pagaliau galiu gyventi be vaistų! Be visa to, vos per 3 savaites atsikračiau 5,3 kg, 6 cm nuo klubų bei 4,5 cm nuo liemens. Jaučiuosi dėkinga, laiminga ir esu pasiryžusi toliau žengti šiuo keliu!“ ANA
Programos autorės, ekologiškų ir natūralių prekių parduotuvės Ekokolekcija.lt vadovės Loretos Dumbliauskės komentaras:

Visų pirma, noriu kartu su dalyvėmis pasidžiaugti jų pasiektais puikiais rezultatais ir patirtais pozityviais potyriais bei emocijomis. Be galo džiaugiuosi jų atrastu gebėjimu geriau įsiklausyti į save, labiau pasitikėti savo jėgomis ir, žinoma, atrasta darna, pusiausvyra ir ramybe.

Nors iki pilno svajonės išsipildymo dar reikės pasistengti, tačiau ramu, kad visos dalyvės jau yra teisingame kelyje ir tikrai žino, ką daro. Nuoširdžiai tikiu, kad per 3 savaites išmokti sveikos gyvensenos principai taps nauju įpročiu tolimesniame gyvenime ir leis gyventi harmonijoje su savimi, toliau džiaugtis gerėjančia savijauta bei išvaizda.

Kaip fitoterapeautė, aš dažnai pastebiu, kad daugelis žmonių naudoja pavienius detoksikacinius produktus ar procedūras organizmo valymui, viršsvoriui mažinti bei geresnei savijautai pasiekti. Pavyzdžiui, įvairios dietos, sultys, hidrokolonterapija, maisto papildai ir t.t.

Nors tie dalykai iš savęs gali būti naudingi, tačiau dažnai norimo rezultato nesuteikia, nes tai nėra kompleksinis, visa apimantis sprendimas. Remdamasi savąja ir klientų patirtimi, aš įsitikinau, kad geriausias ir efektyviausias būdas pasiekti akivaizdų ir ilgalaikį savijautos pagerėjimą yra sistemingas holistinis požiūris į organizmo detoksikaciją.

Pirmiausia svarbu sumažinti toksinų suvartojimą ir skatinti jau susikaupusių toksinų šalinimą iš organizmo naudojant įvairias priemones ir procedūras, kurios palaiko organizmo eliminacinius organus – kepenis, žarnyną, inkstus, limfinę sistemą, tulžį, plaučius, odą.

Šis holistinis detoksikacijos procesas yra atliekamas per ilgesnį laiką, bet jis labai švelnus ir jo laikytis tikrai nėra sudėtinga. Gera savijauta pasiekiama tuomet, kai kūnas, protas ir dvasia veikia kaip vieninga ir neatsiejama, harmoningai veikianti visuma. Būtent to ir linkiu projekto dalyvėms bei visiems DELFI skaitytojams!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)