Dėl nugalėtojų vardo šiemet kovojo net trylika porų iš visos Lietuvos. Vaikinai ir merginos varžėsi atskirai, tačiau jiems iššūkį metė ir viena mišri pora. Po atkaklios kovos „Snow tinklinio 2015“ nugalėtojais tapo „GA“ komanda – Gilbertas Kerpė ir Arūnas Stukas. Moterų grupėje triumfavo LORVIK dvejetas – Loreta Jaskelevičiūtė ir Viktorija Novičkova.

Nugalėtojai tokiose varžybose dalyvavo pirmąjį kartą, todėl nelabai žinojo, ko tikėtis. Lietuvos vyrų salės tinklinio rinktinės narys Gilbertas Kerpė pasakojo, kad kai atranka vyko uždaroje „Snow Arenoje“, jausmas buvo tarsi žaistų ant ledo su pačiūžomis.

„Gerai, kad su porininku turėjome futbolo batelius, taip mažiau slidinėjome. Ant sniego žaisti yra žymiai sudėtingiau nei ant smėlio. Nors ir žaidėme ant sniego šalta nebuvo, gal tik keista, kad po varžybų parsivežėme kuprinėse ne smėlio, o šlapias kojines ir batus“, – pasakojo G. Kerpė.

Moterų grupės nugalėtojos taip pat žaidė avėdamos futbolo batelius. Loreta ir Viktorija yra salės tinklinio mėgėjos. Šį žaidimą merginos poroje žaidžia nuo mokyklos laikų.

„Mes su Viktorija treniruojamės žaisdamos salės tinklinį. Pagal paplūdimio tinklinio taisykles žaidėme pirmąjį kartą ir iš karto taip ekstremaliai – ant sniego. Šalo rankos, šlapo drabužiai, bet buvo smagu. Nesitikėjome nugalėti, todėl emocijos iškovojus pergalę liejosi per kraštus“, – sakė L. Jaskelevičiūtė.

Varžybų nugalėtojams teko patirti dar vieną ekstremalų iššūkį. Jiems buvo įteikta dovana – šuolis su lynu nuo 45 metrų aukščio „Snow Arenos“ stogo. Varžybų nugalėtojos tikina, kad tik susikaupusio adrenalino dėka ryžosi šuoliui.

„Vos laimėjome, pakilome ant stogo ir, vedamos adrenalino, nušokome. Kai pagalvoju, jeigu būtų reikėję šokti praėjus dienai po renginio, vargu ar būtume pasiryžusios. Tai buvo vienas ekstremaliausių savaitgalių mūsų gyvenime“, – kalbėjo „Snow tinklinio 2015“ nugalėtojos.

Šuolis nuo „Snow Arenos“ stogo tapo tikru iššūkiu ir vaikinams. Šių metų čempionai juokavo, kad šokti nuo stogo ryžosi tik todėl, kad buvo gėda apsijuokti prieš merginas.

„Jos nušoko pirmosios, todėl mums neliko kitos išeities. Gavome tikrai nemažą stiprių emocijų dozę. Esu profesionalus sportininkas, todėl man patinka išbandyti naujus dalykus ir sudalyvauti netradiciniuose iššūkiuose“, – sakė G. Kerpė.

Planuojama, kad „Snow tinklinio“ kovos vyks ir kitais metais. Šiemet renginys buvo dalinai finansuojamas iš Druskininkų savivaldybės 2015 metų sporto projektų lėšų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją