Į Lietuvos kino teatrus atkeliavo naujausias filmas su S.Peggu – romantinė komedija „Pavogtas pasimatymas“ (angl. „Man Up“). Šįsyk ekrane apsikvailinti nebijantis aktorius keliaus į aklą pasimatymą, kuriame jo lauks ne ta mergina, su kuria jis turėjo susitikti. Premjeros proga kviečiame artimiau susipažinti su 45-erių komiku, kuris teigia esąs nuoboda ir namisėda, jaučiantis meilę „Žvaigždžių karams“ nuo pat vaikystės.

S. Peggas ir L. Bell

S.Peggo vardas gimimo liudijime – Simonas Johnas Beckinghamas.

Aktorius gimė per Valentino dieną valstybės tarnautojos Gillian Rosemary ir džiazo muzikanto Johno Henry Beckinghamo šeimoje. Aktoriaus tėvai išsiskyrė, kai jam buvo 7-eri. Vėliau jis pasirinko savo patėvio pavardę – Peggas.

Aktoriaus ūgis – 178 cm.

Prieš universitetą Simoną labiausiai domino vaidyba ir anglų literatūra, o Bristolio universitete 1991-aisiais jis gavo teatro, kino ir televizijos mokslų bakalaurą.

S.Peggas dešimtojo dešimtmečio pradžioje persikėlė į Londoną, kur pradėjo sėkmingą „stand-up“ komiko karjerą.

Geriausias S.Peggo draugas – aktorius Nickas Frostas. Jiedu buvo geriausiais draugais dar iki jiems išgarsėjant. Vyrai yra pažįstami daugiau kaip 20 metų ir jaunystėje yra net dalinęsi lovą, nes neišgalėjo nusipirkti antros. Nors Nickas neturi formalaus aktorinio išsilavinimo, draugystė su Simonu tapo jo bilietu į kino pasaulį. Kitas geras S.Peggo bičiulis – režisierius Edgaras Wrightas. Jų trio drauge dirba ypač dažnai, o jų bendra kelionė prasidėjo kartu sukūrus 1999-2001 metais rodytą populiarų britų serialą, situacijų komediją „Spaced“.

2005-ųjų liepą S.Peggas Glazge vedė ilgametę mylimąją Maureen McCann, kuri dirba viešųjų ryšių specialiste muzikos industrijoje. 2009-aisiais pora susilaukė dukters Matildos.

S.Peggas yra artimas „Coldplay“ vokalisto Chriso Martino ir aktorės Gwyneth Paltrow draugas, jis yra jųdviejų dukters Apple krikštatėvis. Ch.Martinas yra Simono dukters Matildos krikšto tėtis.

Aktorius pasižymi tuo, kad jo šou ir filmuose gausu užuominų į mokslinės fantastikos ir populiariosios kultūros kūrinius.

Simonas dažniausiai įkūnija herojus, kurie yra arogantiški, tačiau teigiami, arba jam tenka vaidinti nevykėlius.

S.Peggas yra pasišventęs „Žvaigždžių karų“ gerbėjas. 1999-aisiais jis net specialiai nuskrido į Ameriką, kur filmo „Žvaigždžių karai: epizodas I – pavojaus šešėlis“ premjera vyko šiek tiek anksčiau, nei Didžiojoje Britanijoje, kad pamatytų filmą vienas pirmųjų.

S. Peggas, I. Fisher and A. Serkisas

Aktoriui buvo siūlomas pagrindinis Roršacho vaidmuo 2009-ųjų filme „Stebėtojų lyga“, tačiau S.Peggas jo atsisakė. Vyras teigė, kad ši rolė nustelbtų kitus jo darbus.

S.Peggas dalyvavo atrankoje Rufuso vaidmeniui kino teatrų hitu tapusioje 2003-ųjų romantinėje komedijoje „Tegyvuoja meilė“, tačiau rolė atiteko pono Byno vaidmens atlikėjui Rowanui Atkinsonui.

Kai Simonui buvo 16-a, jis grojo būgnais grupėje, kuri vadinosi „God‘s Third Leg“ (liet. trečioji Dievo koja).

Aktoriui buvo siūlytas vaidmuo 2002-ųjų siaubo filme „Keturkojai kariai“, tačiau jis rolės atsisakė. Tą jis padarė bičiulio E.Wrighto prašymu, mat šis norėjo, kad S.Piggas pirmąsyk pasirodytų siaubo žanre jų pačių sukurtoje juostoje 2004-ųjų „Zombių karalius“.

Filme „Neįmanoma misija 3“ S.Peggas buvo pakviestas vaidinti po to, kai projekte dalyvauti nebegalejo jo kolega Ricky Gervaisas.

Vaidmeniui 2007-ųjų filme „Kietas faras“ S.Peggas numetė beveik 13 kilogramų.

S.Peggas yra milžiniškas aktorės Gillian Anderson ir serialo „X-failai“, kuriame ji vaidino, gerbėjas. Kitas mėgstamas aktoriaus serialas – „Bafi, vampyrų žudikė“.

Prieš tapdamas aktoriumi, S.Peggas darbavosi vidurinei klasei skirto prekybos centro „Debenhams“ vyrų aprangos skyriuje.

Mėgstamiausia S.Peggo kriminalinė komedija – 1987-ųjų „Raising Arizona“ su Nicolasu Cage‘u.

Viena mėgstamiausių jo siaubo juostų – 1982-ųjų „Poltergeistas“.

Kadangi S.Peggas yra geras Ch.Martino ir kitų „Coldplay“ grupės muzikantų draugas, jis yra ne tik pasirodęs grupės muzikiniuose vaizdo klipuose, bet ir grojęs su jais scenoje būgnais bei lūpine armonika.

Aktorius turi du Cvergšnaucerių veislės šunis.

Paauglystėje S.Peggas negalėjo atsigerėti aktorėmis Sigourney Weaver ir Diane Keaton.

Aktoriaus vaikystės meilė buvo aktorė Carrie Fisher, „Žvaigždžių karų“ filmuose įkūnijusi princesę Lėją Organą Solo. Simonas yra prasitaręs, kad šios herojės nuotrauka kabėjo prie jo lovos ir jis ją pabučiuodavo prieš užmogdamas.

S.Peggas viešai yra sakęs gerbiantis kolegas-komikus Ricky Gervaisą, Willą Ferrellą, Eddie Izzardą, Chrisą Rocką ir Beną Stillerį.

S.Peggas apie mėgstamus dalykus: „Man tiesiog patinka klausytis juoko.“

Filmo „Pavogtas pasimatymas“ pasakojimas prasideda kai Nensė (akt. Lake Bell), kurios asmeninis gyvenimas nelabai nusisekęs, išsiruošia į tėvų santuokos jubiliejų. Traukinyje ji šnekučiuojasi su dešimčia metų jaunesne mergina, kuri jai parekomenduoja pačios skaitomą knygą. Nensės pakeleivė prasitaria, kad stotyje jos laukia niekuomet nematytas vyras, o jos skiriamasis ženklas tebus būtent ši knyga. Tačiau kaipgi be likimo ironijos – vos atvykus į stotį mergina išskuba iš vagono palikusi savo skaitinius. Nensė mėgina ją pasivyti, tačiau prieš ją išdygsta Džekas (akt. S.Peggas) – vyras, laukęs merginos su knyga.

Lietuvos žiūrovai jau gali įvertinti charizmatišką S.Peggo bei L.Bell duetą linksmoje britiškoje komedijoje apie gyvenimo džiaugsmą ir troškimą surasti sau artimą žmogų.

Filmo „Pavogtas pasimatymas“ anonsas: