„Maxima“ maisto gamybos meistrės Ingos Palivonaitės teigimu, norėdami nenusižengti prancūziškoms tradicijoms turėtume atkreipti dėmesį į kelis sūrių patiekimo aspektus. Svarbiausi iš jų – sūrio temperatūra, tinkama lėkštė ir skonį išryškinantys pagardai.

„Sūrį iš šaldytuvo reikėtų išimti likus ne mažiau nei valandai iki jo pateikimo ant stalo: taip sūris atskleis visus jam būdingus poskonius. Sūrius geriausia patiekti ant medinės lentelės, granito ar marmuro paviršiaus. Tai palengvina sūrio pjaustymą bei padeda išlaikyti temperatūrą“, – sako I. Palivonaitė.

Maisto gamybos meistrė siūlo kelis receptus, kaip paruošti idealią desertinę sūrių lėkštę – kaip derinti sūrius ir kokius pagardus rinktis. Derinius, kurie pamalonins ne tik svečio skrandį, bet ir akį.

Atkreipkite dėmesį, kad planuojant sūrio desertų lėkštę kiekvienam svečiui reikėtų numatyti apie 50 g kiekvieno patiekiamo sūrio rūšies.

Mocarela sūrio salotos

Vienai porcijai reikės:

0,05 kg sūrio mocarela
0,10 kg pomidorų
Saujelės rukolos salotų papuošimui
Alyvuogių aliejaus

Paruošimas:

Griežinėliais supjaustykite sūrį ir pomidorus. Išdėliokite juos ant lentelės ir puoškite rukolos salotų lapeliais. Salotas apšlakstykite keliais lašais alyvuogių aliejaus.

Kietojo sūrio ir medaus derinys

Vienai porcijai reikės:

0,05 kg kietojo sūrio (tinka tiek lietuvių, tiek ir užsienio gamintojų kietieji sūriai)
Medaus

Paruošimas:

Gabalėliais sulaužykite sūrį ir išdėliokite ant lentelės. Gabalėlius iš karto galite pagardinti medumi, arba šalia sūrio medų patiekti atskirame inde, kartu su mediniu medaus šaukšteliu.

Pagardai Fetos sūriui

Vienai porcijai reikės:

0,05 kg Fetos sūrio
Juodųjų alyvuogių
Žaliųjų alyvuogių

Paruošimas:

Sūrį supjaustykite didesniais kubeliais ir išdėliokite ant lentelės. Alyvuoges galite patiekti šalia sūrio arba atskirame inde.

Vasariškas maskarponės sūrio desertas

Vienai porcijai reikės:

0,05 kg maskarponės sūrio
0,04 kg šviežių braškių

Paruošimas:

Atskirkite braškių kotelius. Maskarponės sūrį galite patiekti ir atskirame indelyje: svečiai patys galės braškes panardinti sūrio indelyje.

Mėlynojo pelėsinio sūrio ir vaisių skanėstas

Vienai porcijai reikės:

0,05 kg mėlynojo pelėsinio sūrio
0,04 kg figų
0,04 kriaušių

Paruošimas:

Sūrį ir kriaušes supjaustykite kubeliais. Priklausomai nuo figų dydžio, jas taip pat galite supjaustyti mažesniais gabalėliais. Kartu su figomis verkite paruoštus kubelius ant medinio pagaliuko.
Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)