Vis dar nemažai eismo dalyvių atšvaitus tiesiog ignoruoja. Vieni nesuvokia jų svarbos, kiti teigia, kad jie netinka prie drabužių stiliaus. Retas pėsčiasis susimąsto, kad vienas vienintelis atšvaitas gali išgelbėti gyvybę. Daugybė žmonių elgiasi kaip drąsūs briedžiai – be jokio savisaugos instinkto tamsiu paros metu kelyje vaikšto nematomi vairuotojams.

Praėjusiais metais net 70 procentų pėsčiųjų žuvo tamsiuoju paros metu. Esminė tokių nelaimių priežastis – atšvaito ar kitų matomumą tamsoje gerinančių priemonių neturėjimas.

Be to, dažnas pėsčiasis vis dar nežino, kaip ir kur reikia segtis atšvaitus. Štai moterys dažnai juos prisisega ant rankinės, kurią uždengia ranka, todėl atšvaitas nebeatlieka savo funkcijos. Taip pat yra nežinančių, jog atšvaitus reikia segti dešinėje kūno pusėje, kad einant prieš automobilių judėjimo kryptį atšvaitas galėtų būti apšviestas, o pėsčiasis kuo greičiau pastebėtas. Ne vienam kyla klausimų ir dėl atšvaitų kokybės: daugelis nežino, kaip atskirti kokybišką atšvaitą nuo nekokybiško.

Dėl šių priežasčių projekto „Nebūk briedis“ organizatoriai parengė elektroninį seminarą, kuriame atsakė į dažniausiai pėstiesiems ir dviratininkams iškylančius klausimus. Čia jie ras atsakymus apie matomumo kelyje svarbą, sužinos kaip taisyklingai naudoti atšvaitus, kur juos segti, kad kelyje būtų kuo geriau matomi.

Peržiūrėję elektroninį seminarą įsitikinsite, kad būti briedžiu tamsiame kelyje neverta ne tik dėl baudų, bet ir dėl savo gyvybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)