Reikės:

1 kg vištienos sparnelių;
3 kiaušinių;
0,5 stiklinės miltų;
0,5 stiklinės krakmolo;
1 stiklinės maltų džiūvėsių;
100 g sezamo sėklų;
druskos;
pipirų;
ryšulėlio petražolių;
3 aitriųjų paprikų,
1 v.š. cukraus;
aliejaus virimui.

Gamyba:

Vištienos sparnelius ties sąnariais perpjauname, juos pasūdome, papipiriname (galime naudoti ir mėgstamus prieskonių mišinius) ir leidžiame pasimarinuoti.

Reikės trijų atskirų dubenėlių, viename sumaišome miltus su krakmolu, kitame maltus džiūvėsius su sezamo sėklomis, o trečiame išplakame kiaušinius. Puode kuriame virsime sparnelius užkaičiame aliejų, kai aliejus įkaista pasiruošiame virti sparnelius.

Pirmiausiai sparnelius apvoliojame miltų ir krakmolo mišinyje, tada dedame į kiaušinių plakinį, o galiausiai į maltus džiūvėsius su sezamo sėklomis. Verdame aliejuje apie 7-10 min, kol gražiai paruduoja.

Išvirusius sparnelius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius. Pasiruošiame padažą. Aitriąsias paprikas labai smulkiai sukapojame, supjaustome petražoles. Paprikas sumaišome su petražolėmis, užberiame 1 v.š. cukraus, viską labai gerai ištiname (triname kol cukrus ištirpsta).

SKANAUS!!!