Mano vardas Lukas, man 18 metų. Norėčiau su jumis pasidalinti šiokiais tokiais pasakojimais (…), manau, turėtų vis tiek sudominti. Taigi, pradedu.

Mano draugai yra kvietę „dvasias“, nes vieno draugo tėvas mirė ir jis norėjo su juo pasikalbėti, bet, aišku, jiems nepavyko jo išsikviesti ir išsikvietė kažką kitą, nežinau, ką tokį, bet tiesiog išsikvietė ir jis atsakinėjo į klausimus, kol galiausiai jo paklausė, kaip jis mirė (draugas suabejojo, kad kalbėjo su tėvu). Ir tiesiog įvyko kažkas anomališko, nukrito spinta su visais esančiais joje indais ir viskas sudužo, tai iškart po to įvykio visi pabėgo ir po to karto niekas nesistengė, ko nors kviesti.

Kita istorija – mano mamos. Kai mirė mano prosenelė, mano motina naktį ją pamatė (bet nežino, ar sapnavo). Mama sakė, kad visa tai atrodė ganėtinai tikroviškai ir prosenelė pasakė mano motinai, kad ji jaučiasi kalta, kad jai nieko nepaliko, todėl pasakė užlipti į antrą aukštą ir patikrinti jos chalatą, neva dešinėje kišenėje turėtų kažką rasti. Mama nuėjo su savo mama ir rado kryželį.

Vienas kvailiausių poelgių – kai draugai kvietė dvasią (…) miške. Detalėm nesidomėjau, bet jie bekviesdami pamatė, kad veidrodis sudužo ir pabėgo visi savo keliais.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI primena, kad vienas iš kelių Lietuvoje egzorcistų, Ruklos Šventosios Dvasios parapijos klebonas Arnoldas Valkauskas DELFI anksčiau yra sakęs, kad spiritizmas – vienas bjauriausių dalykų, šamanizmo atmaina.

„Tiesiogiai žmogaus mintys nėra veikiamos, bet veikiama jausminė sfera. Demono veikimas yra angeliškas – angelai minčių neveikia, bet sugeba sukurti tokią jausminę aplinką, kad žmogui pačiam į galvą ateina pavojingų minčių, gali kilti pyktis, įniršis, žmogus blogai jaustis, būti apimtas destrukcijos“, – komentavo kun. A. Valkauskas.

Pasak kunigo, jei neišvarai dvasios, ji tave tampo visą gyvenimą, todėl po spiritizmo seanso reikia būtinai prieiti išpažinties, jos metu prisipažinti, kad užsiėmei spiritizmu. Jei po to dvasios nepasitrauks, reikės specialių maldų. Jeigu nepadeda kunigo užtarimo malda, kunigo A. Valkausko žodžiais, gali prireikti egzorcizmo.

„Kartais būna, kad stipriau pasireiškia velnias, ne tik bildesiais, bet to nereikia bijoti. Svarbu pasižadėti daugiau į tai nelįsti ir neiti pas jokias būrėjas. Jeigu žmogus tvirtai eina tikėjimo keliu, dvasios pasitraukia. O jei nepasitraukia, tuos namus reikėtų pašventinti“, – sakė Nacionalinės egzorcistų asociacijos narys.

Anksčiau DELFI kalbintas ne tik neurobiologijos, bet ir elektronikos, fizikos bei informatikos studijas baigęs M.Puočiauskas, komentuodamas istoriją, kai po spiritizmo seanso namie dėjosi keisti dalykai, juos aiškino ne apsėdimu, o kaip klasikinį lunatizmo atvejį.
Pasak jo, spiritizmo seansų dalyviams gana dažnai indukuojami lunatizmo (somnambulizmo, arba lietuviškai – nakvišumo) priepuoliai. Jų metu žmogus atsikelia iš lovos, perdėlioja daiktus iš vienos vietos į kitą, o atsibudęs ryte neatsimena, ką darė naktį ir labai nustemba radęs daiktus ne savo vietoje.

Teiraujamės Jūsų – ar esate girdėję apie panašius reiškinius iš savo artimų žmonių? O galbūt pats manėte, kad susidūrėte su neva antgamtiniais reiškiniais, o vėliau išsiaiškinote, kad šių priežastis – itin paprasta, tarkim, statybinis brokas?

Laukiame Jūsų istorijų ir pasakojimų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Istorija“