13
Kitas

Kiti miego sutrikimai

Dažniausiai šis miego sutrikimas pasireiškia vaikams. Net apie 17 % jų kuriame nors gyvenimo tarpsnyje yra lunatikavę. Beje, dažniau per sapnus vaikšto berniukai. Dažniausiai šis sutrikimas dingsta paauglystėje. Jeigu lunatikuoja suaugęs žmogus, dažniausiai tai lemia psichologinės problemos ar psichikos sutrikimai.

Su vaikščiojimu per miegus yra susidūręs maždaug kas dešimtas suaugusysis. Neretai tai nekelia jokių problemų ir dažnai nesikartoja. Tačiau sudėtingesniais atvejais žmogus gali lunatikuoti bene kasnakt. Taip pat jis gali ne tik vaikščioti, bet ir valgyti ar gaminti maistą, apsirengti bei išeiti į lauką, skalbti ar kt.

Tokie veiksmai pavojingi, nes miegantysis gali susižeisti ar sužeisti kitus. Pabudęs žmogus įprastai nieko neprisimena. Net jeigu naktinis pasivaikščiojimas baigėsi sėkmingai, vis tiek pakenkė miego kokybei, todėl lunatikuojantysis gali jaustis pavargęs, jam dažnai trūksta poilsio.

Tokiu atveju būtina kreiptis į specialistus ir spręsti šią problemą. Dar nežinoma, kas ją sukelia, tačiau pastebėta, kad lunatizmas gali būti paveldėtas. Taip pat vaikščiojimas per miegus padažnėja, kai žmogus patiria stresą arba yra pervargęs.
13
Kitas

Kiti miego sutrikimai