Apie 700 eurų kartu su vyru per mėnesį uždirbanti DELFI skaitytoja sakė, kad pinigų jiems pakaktų, jei pajamos padvigubėtų.

„Gaunu 338 eurų atlygį į rankas, vyras – 317 eurų, bet net ir turint tokius savo maisto produktus kaip daržoves, mėsą, pieno produktus, kiaušinius, šių pajamų mums toli gražu neužtenka. O gyventi oriai reikėtų vienam asmeniui bent 700 eurų.

Gaunant tokias pajamas kaip mes, negalime net pagalvoti apie kokias nors pramogas. Pavyzdžiui, apie kiną, teatrą, koncertą ar poilsį, kad ir prie Baltijos jūros. Tad visai nenuostabu, kad mūsų tauta išvažiuoja dirbti į užsienį – ten dirbi, bet ir atlygis kitoks“, – pasakojo 655 eurų per mėnesį biudžetą turinti šeima.

Valstybinės tarnautojas per mėnesį norėtų gauti 1000 eurų.

„Man asmeniškai užtektu 1000 eurų, – apie svajonių pajamas rašė kitas skaitytojas. – Uždirbu „į rankas“ už 1,5 etato 550 eurų. Esu specialistas valstybiniame darbe. Žmona 3 metus prižiūri vaiką. Po dviejų metų dekretinių atostogų birža dar mokėjo pašalpą. Žmona negali eiti dirbti, nes nėra kam palikti vaiko, vaikui 3 metai, į darželį neaišku, ar pateks.“

Tiesa, tiek – 1000 eurų – kas mėnesį gauna ir DELFI skaitytoja Rasa, bet auginant 4 vaikus tokių pajamų jai nepakanka.

„Man irgi tėvai padeda – viena auginu 4 vaikus, pajamos – 1000 eurų (nes diedas sugebėjo pasislėpti nuo alimentų užsienyje, o valdžia tokioms kaip aš niekuo nepadeda – jei diedas nežinia kur, net vaikų išlaikymo fondas neturi teisės pagelbėt), tai akcijiniam maistui ir mokesčiams už mokslus bei darželius dar šiaip taip sukrapštau, o už butą jau apmoka tėvai pensininkai iš savo pensijų. Su drabužiais – kaip kada: jei batai visiškai prakiurę ar visiškai nebeturi kuo apsirengti, tai nuperku, o šiaip laukiu, gal kokia gera teta ką nors padovanos ar kas atiduos išaugtinius...“, – pasakojo komentatorė Rasa.

Tuo metu kitam skaitytojui pakaktų ir 500 eurų per mėnesį – jis turi nuosavą butą, tačiau sunkumų neuždirbat tokios sumos sukelia dideli mokesčiai žiemos metu.

„Per mėnesį norėčiau uždirbti 500 eurų, iki to man trūksta 180 eurų. Turiu nuosavą butą, bet žiemą mokesčiai siekia apie 200 eurų, apie išvažiavimą ar pramogas net negali būti minčių“, – teigė kitas skaitytojas.

Kitam pakanka dar mažiau. „Vienas nemoka išgyventi ir su 1000 eurų, o kitam ir 300 eurų yra pakankamai, žmogus jaučiasi gerai, bet čia aš ne apie tai. Pinigų niekada nebus per daug. Aš išgyvenu už 300 eurų ir nieko, o dar reikia skolas atidavinėti. O ką jau šnekėti apie orumą – nesuprantu, ką tai reiškia mūsų valstybėje“, – apibendrino kitas.

Prašome pasidalinti Jūsų patirtimi! Teigiama, kad vienas žmogus 2013 m. nurodė, kad jam vidutiniškai reikia 400 eurų – teiraujamės Jūsų, kokia suma per mėnesį reikalinga Jums? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti oriai gyvenančio žmogaus atlygis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (407)