Ingredientai
Gaminimo eiga
Gražgarstes, šviežius bazilikus, krapus, petražoles ir kalendras susmulkinkite.
Supjaustytus žalumynus sumaišykite su grietine – bus lengviau grietinę išmaišyti su kefyru.
Dalį agurkų sutarkuokite, kitą dalį supjaustykite mažais kubeliais.
Sutrupinkite vieną džiovintą (jei turite, naudokite šviežią) aitriąją papriką (2-3 cm) arba įberkite nemažą žiupsnelį arba du aitriosios paprikos miltelių - sriuba turi būti aštri.
Viską sumaišykite, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir žiupsneliu cukraus.
Įspauskite česnako skilteles. Česnako negailėkite, nes kefyras prislopina jo skonį.
Prie česnakinės šaltos sriubos itin tinka šviežios virtos bulvės.
Bulves virkite su lupenomis pasūdytame vandenyje(prieš tai jas gerai nuplaukite šepetėliu).
Bulvėms išvirus, jas nugarinkite ir apšlakstykite sėmenų aliejumi, apibarstykite sėklų mišiniu (linų sėmenų, moliūgų, saulėgrąžų).
Nomedos patarimas: svarbiausia nebijoti improvizuoti, jei patinka pomidorai, ridikėliai ar svogūnų laiškai galima dėti ir jų.
Atsiliepimai