Kviečiame susipažinti su penkių projekto dalyvių antrosios savaitės įspūdžiais bei programos autorės Loretos Dumbliauskės komentaru.

„Kaip gaila, antroji detoksikacijos programos savaitė pralėkė labai greitai! Šią savaitę neturėjau jokių vargų dėl galvos skausmo, pilvo pūtimo ar užkandžių troškimo. Tiesiog įpratau ir visa programos metu naudojama detoksikuojanti produkcija tapo mano kasdieniu ritualu tiek ryte, tiek vakare. Prasidedantis ankstyvas rytas man tapo atsipalaidavimo ir gero nusiteikimo dienai metas. Kasryt klausausi įvairios muzikos, kuri atpalaiduoja, išbudina organizmą.

Nebeįsivaizduoju pusryčių be skaistinančios odą arbatos ir žaliojo kokteilio su supermaistu! Nes taip skanu ir sotu! Taigi, tiek pusryčius, tiek pietus ir vakarienę, gaminu kasdien namie iš sveikų produktų, tad vakarais ilgai sukuosi virtuvėje, ruošiuosi kitai dienai. Vis dar nekilo noras atsigerti kavos, nebenaudoju cukraus ir druskos, pieno produktų ir baltųjų miltų!

Įsitikinau savo kailiu, kad paruoštas maistas skanus ir vien su prieskoninėmis žolelėmis, šlakeliu mėgiamo aliejaus. Labai pamėgau ruginę bemielę duoną, nors anksčiau man ji atrodė per karti. Turiu prisipažinti ir apie nedidelį „nukrypimą“ nuo programos: kartą vakarieniavau su šeima kavinėje. Pavalgiau labai skaniai ir džiaugiausi sumažėjusiu apetitu: šįkart neįveikiau visos porcijos ir buvau labai soti.

Taigi, tiek apie puodus ir keptuves. Taip pat daug laiko praleidžiu darbe prie kompiuterio, negalėjau nepastebėti ir nepasigirti blizgiais, ataugusiais ir sustiprėjusiais nagais. Taip pat ir mano vidus švyti iš laimės, turbūt ir akys spindi. Jaučiuosi labai gerai, turiu neįtikėtinai daug energijos, tad galiu ir kalnus darbų nuversti kasdien! Pastebėjau, kad patobulėjo įgūdžiai atlikti daug darbų vienu metu, geriau susikoncentruoju ir nuotaika pakilesnė, nei anksčiau.

Jaučiuosi tokia lengva, galiu lėkti, bėgti, skubėti, taigi lauktas lengvumo pojūtis tikrai atsirado, kai nesinešu kartu - 1 kg svorio. Bet šis skaičius tik rodmuo, kuris, sveriant pojūčius, būtų gerokai didesnis! Kojos padailėjo, pamažėjo ir oda tapo elastingesnė. Jau tuoj ir basučių sezonas, trumpinsiu sijonus! Kojos pilnos energijos, tad nemažai laiko šią savaitę praleidau lauke vaikščiodama. Tai taip ir nusivaikščiojo nuo manęs -8 cm apimčių nuo apatinės kūno dalies...

O ir spuogų nėra! Net sulaukiau džiaugsmingų komplimentų iš geriausios draugės, jog veidas skaistesnis, lygesnis ir turbūt pirmą kartą girdėtas žodis – gražus. Kaip smagu, kai gyvenime gauni pirmą tokį komplimentą dėl odos pagerėjimo, o ne pagalbos patarimus iš artimų žmonių, „gal tą ar aną išbandyk, girdėjau, kad tai padeda, gal tą pagerk, gal tą panaudok, gal išvis nevalgyk..!?“

Aš esu dėkinga ir juos puikiai suprantu, jie tik nori man bent kiek padėti, bet kai visa tai girdžiu, tiesiog jaučiu ir žinau, kad sukeliu estetinį diskomfortą, kai tau nebe šešiolika, o jaunystės spuogai neatskleidžia moteriško žavesio... Bet dabar be galo džiaugiuosi veido odos pokyčiais! To laukiau ir tikėjausi labai senai. Taigi, nuoširdus Ačiū už plačiai atvertas akis detoksikacijos programos organizatoriams!“ ROBERTA

„Antroji savaitė prabėgo labai ramiai ir be jokios įtampos. Ryto gėrimai ir procedūros tapo įprasta dienos pradžia ir net nebebuvo jausmo, kad dalyvauju detoksikacijos programoje, viskas gaunasi tarsi savaime.  Nebereikia sukti galvos, kokiais produktais ir patiekalais pakeisti įprastinius miltinius, pieno produktus arba saldumynus.

Parduotuvėje skyriau daugiau laiko daržovių, sėklų ir grūdų lentynoms, atradau naujų sveikų ir gardžių receptų. Aišku, kai kurių produktų pasiilgstu, pavyzdžiui, glaistytų varškės sūrelių, įvairių sūrių, grūdėtos šviesios duonos, lietinių... net buvo kilęs bandelių noras, nors paprastai jų mano meniu ir nebūdavo.

Kaip bebūtų, saldumynų troškimą pavyko numalšinti saldžiu melionu ir džiovintomis datulėmis. Šiek tiek sunkiau buvo savaitgalį, nes pas mus svečiavosi draugų šeima. Ir jų atsivežtas  sūrio pyragas, ir lašišos vyniotinis bei kiti patiekalai, kuriuose buvo „neleistinų“ produktų, privertė mane „šiek tiek galėtis savęs“. Visgi leidau sau paragauti po mažutį gabalėlį ir vieno, ir kito patiekalo, „nurašydama“ tai savaitgalio nuodėmėms.   

Iš naujausių detoksikacijos programos poveikių — pastebėjau, kad sustiprėjo mano nagai. Kiek save prisimenu, mano nagai visada buvo labai silpni ir nuolat sluoksniuodavosi. O dabar, štai, jau antra savaitė be jokio nagų lako ir nenulūžinėję! Be to, jaučiuosi žvalesnė ir energingesnė, ryte prabundu dar iki žadintuvo skambėjimo. Taip pat, man atrodo (nors nežinau, kaip tai galima pamatuoti), kad po truputį „taisosi“ mano atmintis!

Po savo mažųjų sūnelių, gimusių vienas po kito, auginimo ir nuolatinio miego trūkumo bei pervargimo, iki šiol jaučiau poveikį atminčiai. Tačiau šią savaitę jau keletą kartų save „pagavau“, kad atsiminiau reikiamus dalykus net neužsirašiusi priminimo! Džiaugiuosi programa ir gerėjančia savijauta.“ DIANA

„Antra savaitė praėjo puikiai: visos procedūros tapo neatskiriama dienos dalimi. Pasinaudojau detoksikacijos programos organizatorių siūlymu ir ant svarstyklių atsistojau tik prabėgus visai savaitei. Įprastai sverdavausi kasdien, tad kiekvieną rytą jausdavau mažytį vidinį diskomfortą. Rezultatas nudžiugino – po savaitės -1,5 kg. Kūno oda tapo pastebimai švelnesnė, o veido oda švaresnė. Sumažėjo apimtys.

Atsirado daugiau energijos, nors numečiau ne tiek ir daug svorio, bet pati jaučiuosi lieknesnė. Atrodo, kad akyse šviesiau, nors su regėjimu problemų neturėjau niekada. Kasdien išgeriu 1,5 l. vandens, bet šią savaite pasistengsiu pasiekti 2l. Vakarinių užkandžiavimų įprotis manęs vis dar nepaleidžia, tačiau vakarais stengiuosi rinktis lengvesnį maistą. Jaučiu, jog po truputį formuoju naujus įpročius ir siekiu savo tikslų, tai džiugina.“ INA

„Štai ir baigėsi antroji detoksikacijos programos savaitė. Šios septynios dienos praėjo daug ramiau. Viskas taip sustyguota, kad procedūras atlieku be jokio streso, niekur nevėluoju ir jaučiu tikrą malonumą atlikdama sausą kūno apsitrynimą ar gulėdama druskų vonioje. Gerti arbatą „Dailus kūnas“ jau tapo tokiu įpročiu, jog jos pasiimu net eidama į svečius.

Kalbant apie rezultatus, per antrą programos savaitę kūno apimtys sumažėjo dar 1.5 cm , tačiau svoris krito vangiai, tik 0.5 kg. Tikriausiai dėl to, jog visą savaitę buvo labai didelis darbo krūvis, tekdavo prie kompiuterio praleisti po 14 valandų, tad minimaliai judėjau. Kaip bebūtų, be galo džiugina tai, jog turiu daugybę energijos! Jeigu būčiau tokios savijautos, kokia buvo prieš programą, kažin ar būčiau ištvėrusi tokią sunkią darbo savaitę. Tektų gerti vaistus nuo galvos skausmo bei spaudimo. Dabar — visą savaitę nei vienos tabletės!

Be to, nebeskauda sąnarių, dingo kojų pabrinkimas, padų svilimas. Visiškai patogiai jaučiuosi su aukštakulniais (anksčiau vaikščiojau tik su žemakulniais batais). Sumažėjo (o gal net visai išnyko) juodi ratilai po akimis, veido oda tapo skaistesnė, stangresnė. Gaila, tačiau vis dar neįveikiau vandens gurkšnojimo barjero, išgeriu tik 1 litrą per dieną. Tačiau viskas po truputį, po žingsnelį. Iš esmės, labai džiaugiuosi rezultatais ir savijauta.“ IRENA

„Prabėgo antroji projekto savaitė, visi ritualai tapo kasdienybe... malonia kasdienybe. Labiausiai džiugina tai, jog dingo anksčiau labai varginęs kojų ir viso kūno tinimas. Galbūt jis buvo dėl užsilaikiusių skysčių? Kaip bebūtų, džiaugiuosi išsprendusi šią problemą. Taip pat dingo kojų ir juosmens skausmas, anksčiau atsirasdavęs net nuo pastovėjimo pasilenkus prie plautuvės, jau nekalbant apie ilgesnius pasivaikščiojimus...

Kitas svarbus aspektas — išaugusi energija. Nuveikiu daug daugiau, jaučiuosi geriau, tai ypač pastebi mano artimieji, aplinkiniai. Be to, galiu drąsiai teigti, jog mano skonio receptoriai ėmė atsigauti! Įprastos dešros, sūriai, salotos iš parduotuvės dabar turi tik druskos ir pipirų skonį... Ragauju ir pradedu suprasti, ką iš tiesų esame įpratę pirkti.

Atsisakiusi anksčiau ant kiekvieno patiekalo barstomos druskos atradau daugybę skanių prieskoninių žolelių. Tik iki minimumo sumažinusi druskos kiekį supratau, kiek daug anksčiau jos suvartodavau... Esu laiminga, išsivaduojanti iš tokios „priklausomybės“. Na, o kalbant apie skaičius, per antrąją savaitę atsikračiau 1,4 kg, liemuo sumažėjo 1 cm, o klubai — 1,5 cm.“ ANA

Programos autorės Loretos Dumbliauskės komentaras

Didžiuojuosi visomis dalyvėmis ir jų pasiekimais! Praėjus antrajai savaitei matome, kad programos procedūros visoms tapo kasdienės rutinos dalimi. Po truputį dalyvės daugiau laiko skiria sau, keičiasi senieji jų įpročiai, formuojasi nauji. Juk tai ir yra mūsų tikslas — kad sveika gyvensena taptų gyvenimo būdo dalimi.

Taip pat pastebime, jog antrą savaitę visos dalyvės džiaugėsi pozityviais pokyčiais — atsirado daugiau energijos, oda tapo skaistesnė, sustiprėjo nagai, dar šiek tiek sumažėjo apimtys. Visa tai — dėl aktyvaus toksinų šalinimo bei gaunamų vertingų maistinių medžiagų, vitaminų, mineralų. Toksinus šalinti padeda kasdien dalyvių geriama arbata, žaliasis molis bei gysločio sėklų luobelės.

Tuo tarpu supermaistas — kviečių želmenys, acerola, ciberžolė — suteikia energijos, taip pat aprūpina odą antioksidantais ir apsaugo nuo laisvųjų radikalų žalos — lėtina senėjimo procesus. Dėl didelio vitamino C kiekio, Acerolos ekstraktas dažnai naudojamas kosmetikos produktuose, stiprinančiuose kapiliarus, kovojančiuose prieš senėjimą. Be vitamino C, aceroloje yra mineralinių druskų, baltymų, kurie drėkina ir atgaivina pavargusią odą.

Kviečių želmenys ir ciberžolė taip pat turtingi antioksidantais ir turi didelį apsauginį poveikį ląstelių senėjimui, imuninės sistemos funkcijai. Sustangrėjusios odos priežastis — kasdienis sauso kūno šveitimas lufos kempinėle. Tai suaktyvina odos mikrocirkuliaciją tiek paviršiniuose, tiek giliuosiuose sluoksniuose, gerina odos funkcijas, stimuliuoja kolageno bei elastino susidarymą, padeda atsikratyti celiulito.

Visų kompleksinių, viena kitą papildančių priemonių dėka yra atkuriamos organizmo savireguliacinės galios, jis ima efektyviau funkcionuoti. Juk pagrindinis tikslas nėra idealaus svorio pasiekimas, svarbiausia jaustis bei būti sveikais tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Nuoširdžiai džiaugiuosi dalyvių entuziazmu ir noru to tikslo siekti.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)