Egzaminą laikyti teko vienoje Zarasų gimnazijoje, pripažinsiu, užduotys buvo įveikiamos, gal ir ne visos, tačiau pavyko susidoroti su daugeliu jų. Be abejonės, „Listening“ egzamino dalis neapsiėjo be staigmenų. Su vykdytojais prasidėjus egzaminui suderinome grotuvo garsą taip, kad garsas būtų aiškiai ir gerai girdimas. Pristatomojoje egzamino dalyje, kada kalba moteris bei per pirmąsias tris klausimo dalis garsas skambėjo išties gerai, gal ne puikiai, tačiau skųstis tikrai nebuvo galima, kol nepriėjome ketvirtosios klausymo dalies.

Tada, nors ir nebuvo reguliuotas grotuvo garsas, patalpoje klausant ketvirtąją dalį pasigirdo aidas ir tikrai sunku buvo suprasti, kokį žodį kalbantysis sako, arba jei pavykdavo suprasti, tuomet buvo labai lengva pasimesti, kai žodį girdi vieną kartą, ir jis pakartojamas (dėl susidariusio aido) jau skambant kitam, tačiau vykdytojai jau buvo atsitraukę nuo grotuvo, todėl nesinorėjo kelti sumaišties ir prašyti jų reguliuoti grotuvo garsą dėl to, kad galbūt situacija būtų tapusi prastesnė.

Tačiau tai tik smulkmenos, palyginus su tuo, kas buvo vėliau. Kai iki egzamino pabaigos liko maždaug 1 valanda, Zarasų miesto aikštėje prasidėjo renginys. Pasigirdo labai tranki ir garsi muzika ir per mikrofoną buvo girdimos tokios frazės, kaip: „Kur jūsų rankos?“. Vykdytojai buvo supratingi ir vos išgirdo grojančią muziką, puolė uždarinėti langus. To nepakako. Ir toliau muzika buvo aiškiai girdima. Nuo „boso“ buvo juntama silpna vibracija. Tai išties blaškė.

Dabar į kitą egzaminą eisiu su nerimu, mąstydamas, ar ir vėl nebus panašių incidentų, trukdančių susikaupti. Labai apmaudu, kad renginio organizatoriai nepasidomėjo, kad vyksta egzaminai. Būtų išties puiku, jei renginys būtų buvęs nukeltas į popietę. Jaučiuosi, kad tinkamai neparodžiau savo žinių, būtent dėl išorinių dirgiklių kaltės. Todėl labai džiaugiuosi dėl tų, kurie nebuvo atsidūrę panašioje situacijoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Šeštadienio rytą vyko valstybinis anglų kalbos egzaminas dvyliktokams. Jį šiemet laikė net 21 892 kandidatai. Buvote vienas iš jų? Pasidalinkite, kaip sekėsi!

Kas buvo sunkiausia, o kas lengviausia? Galbūt galite egzaminą palyginti su ankstesniųjų metų anglų kalbos užduotimis? Kaip manote, kiek balų galite gauti?

Savo mintimis galite dalintis šioje vietoje, spausdami pilką mygtuką, arba rašydami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Egzaminas“.