Paskutinę vietą Rusijai skyrė du komisijos nariai - prodiuseris ir muzikos vadybininkas Lauras Lučiūnas bei muzikos tekstų autorė Jurga Čekatauskaitė. Devynioliktą vietą Rusijos atlikėjai skyrė Jurgis Brūzga, tryliktą - „Liepaičių“ choro vadovė Jolita Vaitkevičienė, dešimtą - dainininkė Rosita Čivilytė.

Naujienų portalui DELFI komisijos narys Lauras Lučiūnas įvardijo, kas lėmė būtent tokį jo sprendimą: „Man nepatinka pritemptos ir suvaidintos dainos. Mėgstu, kai dainas dainuoja dainininkai, o nevaidina dainų aktoriai. Tai yra žymiai geriau. Kas ten buvo tokio išskirtinio toje dainoje?“.

L. Lučiūnas teigė esantis alternatyvios muzikos gerbėjas, tad jam kur kas įdomesni buvę Gruzijos ir Latvijos atstovių pasirodymai. „Kadangi balsavimas yra toks, kad kiekvienas iš komisijos narių turi savo sprendimo teisę. Tai yra subjektyvu ir nesistengiau būti nė kiek objektyvus. Manau, kad tam komisija tokia tvarka ir yra sudaryta. Iš daugelio subjektyvių nuomonių renkame tai, kas yra geriausia“, – sakė DELFI pašnekovas.

„Noriu pabrėžti, kad mes tikrai neturime niekam teisintis, kodėl duodame vienokią ar kitokią vietą. Taip pat ir Rusijai. Pagaliau turėtume atsikratyti to neaiškaus komplekso. Man neskambino nei prancūzai, nei dar kiti, kad skyrėme per mažai balų“, – apie susiklosčiusią situaciją kalbėjo muzikos prodiuseris, pridūręs, kad dėl savo sprendimo jau sulaukė pačių įvairiausių komentarų ir epitetų ir iš mūsų šalies atlikėjų.

Anot jo, neturėtume pataikauti ir aiškintis, kodėl „vieniems skyrėme daugiau, kitiem mažiau“. „Skyrėme tiek, kiek atrodė verta tuo metu. Mano paaiškinimas toks, kad turime suvokti kiekvienas, kad ne metas mums aiškintis niekam, mes nesame atskaitingi. Esame atskaitingi tik prieš save pačius ir savo skonį. Skonis skirtingas gali būti ir dėl jo nesiginčija tik tie, kas jo neturi, – savo pozicijos tvirtai laikėsi komisijos narys. – Aš su Rusijos muzikantais, vadybininkais, renginių organizatoriais daug bendrauju ir daugelis iš jų, manau, mano nuomonę palaikytų.

Jeigu būtų finale būtų dalyvavę suomiai, jie būtų buvę L. Lučiūnas favoritai.

L. Lučiūnas sako nesitikėjęs, kad jo balsai gali sulaukti tokio atgarsio visuomenėje. „Tikrai galiu pripažinti, kad nesitikėjau, kad bus tiek ryški situacija“.

Palyginimui du iš penkių Rusijos „eurovizinės“ komisijos narių Lietuvai skyrė 12 vietą, vienas – 14-ą, kitas – 20-ą, o penktasis – 24-ą vietą.

Eurovision.tv duomenimis, apibendrinus visų balsavime dalyvavusių šalių komisijos narių vertinimus, Rusijai teko 5-6 vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5346)