Ingredientai
Garstyčių grūdeliai
180
g
Baltojo vyno actas
250
ml
Cukrus
180
g
Cinamonas
žiupsnelis
Pipirai
žiupsnelis
Gvazdikėliai
žiupsnelis
Kardamonas
žiupsnelis
Muskato riešutai
žiupsnelis
Citrinos žievelė
1
šaukštelis
Namuose galima pasigaminti ne tik majonezo ar krienų, bet ir garstyčių. Tai visai nesudėtinga, visus produktus rasite namuose, o receptą papildžius smulkintais krapais ar smulkiai supjaustytomis paprikomis galima pasiruošti ypatingo skonio garstyčias.
Gaminimo eiga
Garstyčių grūdelius, prieš ruošiant reikėtų padžiovinti, susmulkinti, vėliau užpilti verdančiu vandeniu, nuspausti ir sutrinti į miltelius.
Smulkintas garstyčias apliekite verdančiu vyno actu. Gerai išmaišykite ir palikite nakčiai šiltoje vietoje. Vėliau pridėkite cukrų, prieskonių ir dar kartą gerai išmaišykite. Po poros valandų garstyčias galima patiekti ant stalo.
Atsiliepimai