Ingredientai

Svajojate apie purų ir burnoje tirpstantį bulvių plokštainį? Pakanka žinoti vos kelias gudrybes.

Gaminimo eiga

Jei nenorite, kad tarkiai pajuostų, įpilkite šaukštelį citrinų sulčių.

Jei bulvių tarkiai itin vandeningi, lengvai nusunkite, bet nepersistenkite - tarkiai turi likti gana drėgni, kitaip bulvių plokštainis bus sausas.

Įpilkite karšto pieno - plokštainis bus purus ir tirpstantis burnoje. vienam kilogramui bulvių reikės vienos stiklinės pieno. Nedėkite kiaušinių. Jie tik suteiks kietumo.

Jei namuose nėra pieno, gana sausai nusunktus tarkius užpilkite verdančiu vandeniu ir įpilkite aliejaus. Kilogramui bulvių reikės dviejų šaukštų aliejaus ir nepilnos stiklinės karšto vandens.

Jei norisi kiek tvirtesnio plokštainio, į tarkius įmaišykite kelis šaukštus grietinės ir šaukštą aliejaus, įmuškite vieną kiaušinį. Kilogramui bulvių reikės trijų šaukštų grietinės ir šaukšto aliejaus.

Pagardinkite bulvių plokštainį ne tik druska ar pipirais. Įberkite žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto.

Svieste apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir šaltai rūkytą šoninę. Arba svieste apkepkite svogūnus ir pjaustytus pievagrybius. Įmaišykite į tarkius.

Jei norisi sotaus bulvių plokštainio, į tarkius įmaišykite sauso ir prieskoniais subarstyto faršo arba marinuotų vištų sparnelių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai