DELFI skaitytojas: neužtenka vaikiško bučinio

Lietuvių pasirodymas pusfinalyje buvo toks, koks ir visada – silpnas, nes tiek daina, tiek ir atlikėjai nėra stiprūs. Nustebino, kokie silpni dalyviai buvo antrajame pusfinalyje. Turint tokius konkurentus yra kur kas lengviau patekti ir į finalą.

Jeigu pirmajame pusfinalyje teko išgirsti tikrai ne vieną stiprią ir dėmesio vertą dainą, tai antrajame pusfinalyje tokių dainų buvo kur kas mažiau. Netgi atrodė, kad čia lopšinių vakaras vaikams, o ne dainų konkursas. Tarsi silpnesnė grupė, kuri buvo palankesnė lietuviams. Aišku, tikslas pasiektas, tačiau daugiau neįmanoma pakilti. Įvertintus tai, kiek kiti atlikėjai įdėjo darbo į savo pasiruošimus, kokias geras dainas gavo, kaip jas padainavo, tai netgi sunku būtų šalia pastatyti Lietuvos atstovus.

Mano manymu, jie žaidžia žemesnėje mėgėjų lygoje, kur nežaidžia profesionalai. Profesionalai laimi konkursus, o mėgėjams dar reikia pasimokyti. Tiesiog nereiktų po eilinio pralaimėjimo kaltinti politikos, kaimynų ar kažko kito. Peržiūrėjus pusfinalius tenka konstatuoti, kad pergalę tokiame projekte galima pasiekti, tiesiog reikia gerų dainininkų, geros dainos ir įdėti daug darbo. Neužtenka vaikiško bučinio, ar jis būtų tradicinis ar netradicinis, nes tai ne rimta. Ne vaikų darželis juk, laimima efektais, balsais, dainų tekstais, o pralaimi talento neturintys, bet visą pasaulį kaltinantys individai.

Problema, kad Lietuvoje juntamas gerų atlikėjų stygius arba keistose atrankose jie lieka už borto. Jeigu geriausią dainą gali sukurti užsieniečiai, tai ją padainuoti vis tiek turės vietinis lietuvis. Netgi pati geriausia daina neskambės gerai iš silpno dainininko lūpų.

DELFI skaitytojas: šaunuoliai!

Šaunuoliai! Sudainuota gerai, gal kiek su trupučiu jaudulio pradžioje. Vaido energingas kvietimas pašėlti per lėtąją dalį buvo labai taiklus, užkuriantis žiūrovus. Labiausiai, deja, krito į akis tai, kad duetas paskendo spalvų jūroje, nebuvo reikiamo kontrasto, kuris juos išryškintų.

Vaizdo grafika nepadarė įspūdžio, buvo nuobodokai monotoniška, nors ir dinamiška (žiūrint iš toli), kas šiam kūriniui svarbu. Norėtųsi tikslingesnio judėjimo scenoje, labiau išgrynintų įsimenančių judesių (pavyzdys - latvė), įprasminančių žodžius „round and round WE go“ (tai buvo palikta vaizdo „malūnui“ ir šiek tiek pritariantiesiems). Linkiu dar daugiau energijos ir sėkmingo pasirodymo finale!

DELFI skaitytojas: ką pakeisti iki finalo?

Net neabejojau, kad lietuviai Vaidas ir Monika pateks į finalą. Mano nuomone, mums pasisekė, kad mes buvome pirmi, o po musu sekė kelios silpnesnės dainos.

Ką manau reikėtų keisti? Manau, kad mūsų šalies atstovai turi šalia savęs prodiuserius, režisierius ir taip toliau. Tad būtų pats laikas prieš finalą per repeticiją pakoreguoti dainos transliavimą. Dabar viskas atrodė gana žaismingai. Jei jau dainos pradžioje mūsų atlikėjai pasirodo iš šešėlio, tai ir kameros nukreipkite taip, kad neatrodytų kaip mokyklinis žiburėlis. Atlikėjai išėjo į šviesą vienas šalia kito. Kodėl mūsų dainai nenaudojami „bėgiai“, o „gervė“ tik šiaip praskrenda?

Mieli režisieriai ir prodiuseriai, jei jau Vaidas ir Monika neturi to vidinio temperamento ir užtaiso, tai bandykite viską „ištraukti“ dinamiškesniu montažu. Manau, suprantate, apie ką aš kalbu. Pagrindinė problema – Monika juda labai susikausčiusi, lyg laikytų save. Jei trukdo aukštakulniai, meskite juos į šoną, jei dar kas trukdo – irgi meskite į šoną.

Viskas mūsų pasirodyme gerai – ir dainos paprastumas, ir bučiniai... Tik trūksta artistiškumo, laisvumo ir džiaugsmo gyvenimu. Susitvarkykite su šiomis problemomis ir jūs užimsite pakankamai normalią vietą finale. Pabaigai – labai rimtai peržiūrėkite dainos transliaciją ir padarykite greitus ir ryžtingus sprendimus. Su pagarba, TV žiūrovas ir DELFI skaitytojas.

Daugiau skaitytojų nuomonių galite perskaityti čia – jas pamatysite išdėstytas po komentarų blokeliu. Norėdami pasidalinti savo nuomone, tai galite pasidaryti straipsnyje paspaudę pilką mygtuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)