Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, artimiausiu metu ketinama kreiptis į Vyriausybę leidimo tai daryti, nes teritorija yra saugomoje pajūrio juostoje.

Dėl netipinio kranto ir įspūdingų skardžių pajūrio ruožą tarp Girulių ir Nemirsetos visus metus itin lanko turistai. Labiausiai juos vilioja vadinamoji Kukuliškių baterija: tiesiog paplūdimyje bangų skalaujama Juodoji tvirtovė ir pakrantės pabūklų, bunkerių likučiai kopose.

Anot Klaipėdos rajono tarybos nario Algirdo Liaudanskio, prieš keletą metų merijos pasamdyti turizmo specialistai išanalizavo galimybes pritaikyti pajūrio teritorijas rekreacijai ir kaip prioritetą jie nurodė būtent vietą prie bunkerio.

Pajūrio regioninio parko (PRP) direktoriaus Dariaus Niciaus teigimu, reikėtų svarstyti kitą variantą kempingui.

„Pirmiausia, jokio kempingo toje vietoje nenurodyta nei rajono bendrajame plane, nei PRP tvarkymo plane. Aplinka prie Kukuliškių baterijos yra išskirta kaip ekstensyvios rekreacijos zona. Kitaip tariant, ten nenumatyta aktyvi poilsinė veikla, galima nebent suoliukus pastatyti, stendus. Mūsų manymu, Klaipėdos rajonui priklausančiame pajūrio ruože esama ir kitų vietų kempingui įrengti“, - komentavo D.Nicius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)