Salotoms reikės:

400 g perlinių kruopų
80 g juodųjų alyvuogių
80 g kaparėlių
100 g kedro riešutų
2 saujų smulkintų svogūnų laiškų
sauja smulkintų petražolių
1 citrinos sulčių
1 šaukšto mėgstamų garstyčių
pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų
šlakelio alyvuogių aliejaus

Kruopas pamerkite nakčiai iš vakaro. Ryte išvirkite pasūdytame vandenyje
su lauro lapeliu ir mėgstamomis žolelėmis arba sultinyje, jei turite.

Į paruoštas kruopas suberkite griežinėliais susmulkintas juodąsias alyvuoges ir kaparėlius (arba žaliąsias alyvuoges). Įpjaustykite šviežių petražolių lapelių, svogūnų laiškų (nebūtinai) ir įberkite kedrų riešutų.

Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, citrinos sultis ir pipirus. Užpilkite salotas, išmaišykite ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)