Daugelis „Twitter“ vartotojų piktinosi, kad Lietuvos prezidentė vengė atsakinėti į klausimus, kurie nebuvo suderinti iš anksto.

Artėjant interviu pabaigai, žurnalistas Gundaras Rederis D. Grybauskaitės pasiteiravo, ar Lietuva turėtų leisti registruoti tos pačios lyties asmenų santuokas.

D. Grybauskaitė atsakė: „Lietuvoje šia tema nevyksta didelių diskusijų ir manau, kad šis klausimas nėra aktualiųjų sąraše“.

Kai G. Rederis panoro užduoti sekantį klausimą šia tema, D. Grybauskaitė pareiškė: „Manau, kad mes nesitarėme dėl šio klausimo. Nenoriu apie tai kalbėti. Manau, kad tarėmės dėl konkrečių klausimų, ir nebandykite mane užlaikyti 40 minučių. Jei baigėte savo klausimus, tuomet mes baigėme“.

„Jau trečias iš anksto nesuderintas klausimas“, - vėliau pasakė D. Grybauskaitė, kai vienas žurnalistas mėgino užduoti dar vieną klausimą.

Lietuvos prezidentė nepanoro atsakyti į klausimą apie „pamokas, kurios buvo išmoktos po „Maxima“ tragedijos“. D. Grybauskaitė pažymėjo, kad tai yra iš anksto nesuderintas klausimas ir kad ji nėra pasirengusi į jį atsakyti.

Latvijos „Twitter“ vartotojai pasipiktino tokiu Lietuvos prezidentės elgesiu. Daugelis jų pabrėžė, kad „tikras prezidentas“ turėtų atsakyti į kiekvieną klausimą, ir kad šis interviu padarė neigiamą įtaką D. Grybauskaitės įvaizdžiui.

Ilzė Vinkelė, parlamentarė, buvusi socialinių reikalų ministrė: „O, Dieve! Demokratiško prezidento elgesio galima išmokti, bet jei tavo vidinė asmenybė tokia nėra, tuomet viskas tėra kaukė“.

Dace Balode, Nacionalinio susivienijimo ryšių su visuomene specialistė:
„OMG! Kodėl taip LTV pasielgė su Lietuvos prezidente?! Kodėl? Ką jie iš to laimi? Ar tai nacionalinio transliuotojo pop-požiūris?“

Inga Springė, tiriančioji žurnalistė: „Hmmm, jei D. Grybauskaitė taip įtikinamai reikalavo iškirpti klausimus, kurie nebuvo suderinti, tuomet manau, kad tai yra Lietuvos žiniasklaidos norma“.

Guntis Bojaras, televizijos žurnalistas, analitinių laidų vadovas:
„Tikri prezidentai gali kalbėti be jokių „klausimų suderinimų“. Vargšė Grybauskaitė“.

Indra Sprancė, žurnalo IR tiriančioji žurnalistė: „Vargšė Grybauskaitė – gali atsakinėti tik į suderintus klausimus!“

Iveta Kažoka, politologė, buvusi Sorroso fondo valdybos narė:
„Jei temos buvo aptartos iš anksto, neetiška klausinėti papildomai.“

Andris Rubinis, stambios reklamos įmonės vadovas: „Negaliu atsakinėti į nesutartus klausimus“, - penkis kartus pakartojo Grybauskaitė. Juokingas valstybės vadovo požiūris“.

Nuostabą reiškė ir kiti žmonės – politikai, viešųjų ryšių agentūros vadovas, žurnalistai.