Niekas su mumis tuo klausimu nekalbėjo. Siūlėme seniūnijai aikštelę perkelti į kitą vietą, kur daugiau vaikų.

Pasisakymas dėl vaikų žaidimų aikštelės statybos nebuvo išklausytas, tik pažymėjo, kad atsakymo lauktume 20 dienų. Laukiant nurodyto termino pastebėjome, kad prasidėjo greiti, intensyvūs darbai, susiję su aikštelės statyba. Kaip galima pradėti statybos darbus?

Savo lėšomis ir jėgomis tvarkome aplinką, sodinome gėles bei medelius, šienaujame žolę, o dabar visą šį grožį bando statybomis suniokoti. Šiuose namuose daugiausiai gyvena senyvo amžiaus gyventojai, vaikų mažai, tik vienas kitas. Mums norisi po sunkios darbo dienos ramiai pailsėti, bet, kaip matome, nieko gero.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro pasiteiravo Vilniaus rajono savivaldybei priklausančios Pagirių seniūnijos. Situaciją pakomentavo vyriausioji raštvedė, pavaduojanti seniūną, Lilija Girgždienė:

Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Pagirių seniūnija 2015-04-27 gavusi Vaidotų k. gyventojų raštą dėl vaikų žaidimo aikštelės įrengimo namų kieme kategoriško nesutikimo, 2015 m. gegužės 11 d. raštu Nr. A33(36)-235 informavo gyventojus, dėl kokių motyvų statoma vaikų žaidimo aikštelė (pridedama rašto kopija)

Pateikiama informaciją, kuri buvo išdėstyta rašte:

Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Pagirių seniūnija išnagrinėjusi 2015-04-27 gautą Jūsų raštą dėl vaikų žaidimo aikštelės įrengimo Vaidotų k., Šaltinio-Pramonės g. namų kieme kategoriškos nesutikimo, informuoja, kad:

1) Nuo 2005 metų buvo gauta eilė gyventojų prašymų ir pareiškimų dėl vaikų žaidimo aikštelių įrengimo daugiabučių namų kiemuose, tačiau dėl laisvos žemės sklypo priskyrimo Vilniaus rajono savivaldybės administracijai ir tinkamumo įrengti vaikų žaidimo aikštelę, užsitęsė, paaiškėjus, kad planuojamuose sklypuose žemė buvo grąžinama savininkams, kurie turi pirmumo teisę;

2) Įrengiant vaikų žaidimų aikštelės valstybinėje žemėje, gyventojų apklausos ir pritarimai neprivalomi;

3) Parenkant vaikų žaidimų aikšteles turi būti laikomasi tam tikrų statybinių ir higienos reikalavimų normatyvų, atstumų nuo požeminių komunikacijų įrengimo, kas turėjo įtakos formuojamam žemės sklypui Vaidotų k.;

4) 2015 m. balandžio 1 d. duomenimis Vaidotų k. deklaravo savo gyvenamąją vietą 1259 gyventojai, iš jų virš 200 vaikų iki 18 metų. Esami žaidimo įrenginiai moraliai yra pasenę ir nuo 2005 metų nei vienas žaidimo įrenginys nebuvo atnaujintas ir pastatytas.

Atkreipiant dėmesį į Vaidotų k. bendruomenės prašymus, jaunų tėvų, pačių vaikų poreikį bei vaikų užimtumą, seniūnija negali likti abejinga vaikų laisvalaikio organizavimui. Tačiau atkreipiame dėmesį ir į tai, kad Jūsų jėgomis ir pastangomis prižiūrėti minėtų daugiabučių namų kiemai, manau netaps neblaivių žmonių susibūrimo vieta, triukšmo ir šiukšlių sankaupų židiniu.