Taip, „Eurovizija“ nėra vien muzikinis konkursas, labai „dosnių“ kaimynų kaip Balkanai ar skandinavai neturim. Bet turim stiprių atlikėjų, braliukus latvius, aktyvų ir nemažą užsienio lietuvių legioną.

Taigi, šiokios tokios pagalbos turim ir mes – juk lietuvių diaspora yra didesnė nei abiejų mūsų Baltijos kaimynių. Tačiau ir šiemet tiek latviai, tiek estai visa galva stipresni.

Nenoras „prisidaryti gėdos“

Kaip minėjau, „Eurovizija“ jau seniai nėra tik muzikinis konkursas, randame jame ir politikos, ir sporto prieskonių, o nemažai daliai žiūrovų šis konkursas pirmiausia įdomus dėl savo dinamiško formato ir balų skaičiavimo tiesioginiame eteryje finalinio vakaro metu.

Į „Euroviziją“ mes žiūrim labai rimtai. Išrinkti Lietuvos atstovo nebepatikim vien paprastam žiūrovui, balsuojančiam tiek internetu, tiek telefonu, tačiau pasitelkiam ir vietinių ekspertų komisiją. Ir lyg to būtų maža, dar „skaipinam“ ir pagalbos prašom iš užsienio pop muzikos muzikos ekspertų.

Ir metai iš metų, jei neskaičiuosime „LT United“ fenomeno, renkamės patikrintus atlikėjus ir tokias pat dainas. Šiemet net dainos nuo atlikėjų atskirtos, kad jau tą patį patį geriausią variantą išrinktume. Galiausiai gauname tą patį rezultatą, tik skirtingam popierėlyje suvyniotą.

Ko gero nėra stebuklingo būdo, kad rezultatai atsirastų staiga, bet pirmiausia reikia nustoti bijoti. Bijoti apsikvailinti, bijoti neišrinkti stipriausio kandidato. Tereikia atrankose sudaryti tokias sąlygas, kad jauni ir įdomūs atlikėjai norėtų atstovauti Lietuvai.

Juk jei kiekvienais metais leisim kūrinius ir kandidatus, kuriuos rinks aktyvūs nemokamų telefonų numerių rinkėjai ir „Ryto suktinio“ vedėjai, dar ilgai neišgirsim nieko iš tikro naujo.

„Eurovizija“ po truputį evoliucionuoja, laikas ir mums.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo mintis? Pasidalinti savo nuomone apie lietuvių pasirodymą „Eurovizijoje“ šiais metais? Rašykite žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt: