Pablo Laso auklėtiniai rungtynes pradėjo vangiai, bet po truputį įsibėgėję pergalingą pranašumą sugebėjo susikrauti vos per dešimt minučių. Tritaškiais turkų ekipos krepšį „bombardavę“ madridiečiai antrąjį ketvirtį laimėjo net 35:14.

Iš viso „Real“ šiose rungtynėse pataikė 14 tolimų metimų iš 30 (46,7%), atliko net 30 rezultatyvių perdavimų (varžovai – 17) ir padarė vos 4 klaidas (varžovai – 13).

Madrido komandoje žaidžiantis ir dar nė sykio šio turnyro čempionu netapęs Jonas Mačiulis aikštėje praleido kiek ilgiau nei 6 minutes (6:34). Per šį laiką mūsiškis spėjo pelnyti 2 taškus (1/1 dvit., 0/1 trit.), ir prasižengti 3 sykius.

Nors Lietuvos rinktinės puolėjo sąskaitoje -3 naudingumo balai, jam būnant aikštėje Ispanijos ekipa susikrovė lemiamą persvarą (+/- rodidlis buvo +17).

„Real“ varžovė kovoje dėl trofėjaus bus Pirėjo „Olympiacos“ ekipa, kiek nelauktai 70:68 parklupdžiusi Maskvos CSKA krepšininkus.

Rungtynių eiga:

„Fenerbahce Ulker“ starto penketas: Kenanas Sipahi, Andrew Goudelockas, Bogdanas Bogdanovičius, Luka Žoričius ir Janas Vesely.

Rungtynių taškų sąskaitą atidarė L. Žoričiaus dvitaškis, bet jau kitoje atakoje tuo pačiu atsakė S. Llullas (2:2). Pamažu įsibėgėjusios komandos kamuolį vis dažniau siuntė į krepšį, o po R. Fernandezo tritaškio ir J. Carrollo dvitaškio šeimininkai pirmavo trimis taškais (11:8). Šoklusis J. Vesely įkrovė kamuolį iš viršaus, bet S. Rodriguezas atsakė tolimu šūviu aidint atakos sirenai (14:12). Idealaus perdavimo sulaukęs J. Vesely vėl sudrebino lanką ir Pablo Laso teko prašyti minutės pertraukėlės (18:19). Aidint kėlinio sirenai dvitaškį pataikęs Emiras Preldzičius išvedė „Ulker“ į priekį – 20:21.

Antras ketvirtis prasidėjo turkų klaida ir Andreso Nacioni dvitaškiu su pražanga (2+1) bei lengvais G. Ayono dviem taškais iš po krepšio (25:21). Ant parketo žengė ir Jonas Mačiulis, kuris iškart pasižymėjo prasižengdamas. Tuo metu Meksikos rinktinės aukštaūgis ir toliau siautėjo, o K. C. Riversas dar smeigė ir tolimą metimą (34:23). Žaidimo skonį pajutę „Real“ žaidėjai pataikė dar du tritaškius ir jau ėmė smagintis (42:27). Pirmuosius savo taškus pelnė ir J. Mačiulis – jis tai padarė šiek tiek užmindamas tritaškio liniją (44:28). Tiesa, netrukus lietuvis prasižengė trečią kartą ir atsisėdo ant suoliuko (47:32). Prieš ilgąją pertrauką daugiau nei įtikinama šeimininkų persvara – 55:35.

Trečio ketvirčio pradžioje „Real“ žaidėjai nė neketino mažinti apsukų. Nors skirtumas buvo tikrai didelis – emocijų netrūko. Čia tradiciškai pasidarbavo R. Fernandezas, po pražangos mestelėjęs kamuolį į varžovų aukštaūgį L. Žoričių. Krepšininkai kiek apsistumdė, bet rimtesnių incidentų buvo išvengti. Tiesa, abu peštukai sulaukė techninių pražangų (64:39). Milžinišką pranašumą susikrovę Madrido ekipos nariai kiek atsipalaidavo, o tuo pasinaudoję „Ulker“ nariai ėmė mažinti atsilikimą (67:51). Vis tik prieš paskutines dešimt minučių „Real“ persvara solidi – 76:59.

Ketvirtąjį kėlinį tritaškiu pradėjo K. C. Riversas, o A. Nacioni pridėjo dvitaškį. Taip „Real“ žaidėjai tarsi pademonstravo, kad šis ketvirtis – tik formalumas (81:61). Naudingiausias Eurolygos sezono žaidėjas Nemanja Bjelica įmetė dvitaškį, bet norėjo pražangos ir už netinkamas emocijas gavo techninę pražangą (penktą asmeninę). Netrukus nesportinę pražangą dar užsidirbo ir E. Preldzičius (84:67). Per likusį laiką „Ulker“ apmažino atsilikimą iki padoraus, o finalinis teisėjo švilpukas paskelbė pelnytą „Real“ pergalę – 96:87.

Madrido „Real“ – Stambulo „Fenerbahce Ulker“ – 96:87 (20:21, 35:14, 21:24, 20:28)

„Real“: Gustavo Ayonas 18 (7 atk. kam., 6 rez. perd., 30 naud. bal.), K. C. Riversas 17 (5/6 trit.), Sergio Rodriguezas 13 (7 rez. perd.), Sergio Llullas (9 rez. perd.), Rudy Fernandezas ir Andresas Nacioni po 12 taškų.

„Fenerbahce Ulker“: Andrew Goudelockas 26 (9/11 dvit., 2/6 trit., 2/4 baud. met.), Janas Vesely 20 (31 naud. bal.), Bogdanas Bogdanovičius 12, Nemanja Bjelica 11 taškų.

„Karališkasis“ klubas ir pernai, ir užpernai suklupo Eurolygos finale, nors buvo laikomas lemiamų dvikovų favoritu. 2013-ais „Real“ nusileido „Olympiakos“ krepšininkams, o 2014-ais – Tel Avivo „Maccabi“ komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)