Nukelk bosą nuo stogo“ – taip pavadintas Junior Achievement lėšų pritraukimo renginys, kurio pagrindinė žinutė – pasitikėjimas ugdo atsakomybę, o atsakomybė pasitikėjimą. Besileidžiantys vadovai kaip paramą skyrė po 1000 eurų LJA mokinių mokomųjų bendrovių (MMB) programos plėtrai Lietuvoje.

Iššūkį ryžtingai priėmė Vladas Lašas (UPS), Darius Vaičiulis (Spaineta), Nerijus Eidukevičius (Kauno tiltai), Virginijus Gumbaragis (Pakmarkas), Gintautas Babravičius, Dovydas Varkulevičius (Versli Lietuva) ir Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokytojas Algis Bernotas.

Nuo stogo jauno kolegos „nuleisto“ vienos didžiausių Lietuvoje pakavimo ir ženklinimo įmonės „PakMarkas” generalinio direktoriaus V. Gumbaragio teigimu, šis projektas ir iššūkis, ir tuo pat metu – puikus netradicinis komandos formavimo būdas: „Ekstremalios, nekomfortinės situacijos versle lydi kone kasdien, tada ir supranti, kaip svarbu komandinis darbas ir pasitikėjimas vieni kitais. Be didelių svarstymų sutikome prisijungti prie šio projekto, nes, viena vertus, tai išbandymas man pačiam – leidausi iš 33 m aukščio, o kita vertus, tai puiki galimybė stiprinti santykius su kolegomis Su mane „leidusiu“  kolega vienas kitam, o taip pat ir mūsų kolektyvui įrodėme, kaip pasitikime vienas kitu. Manau, be gebėjimo priimti iššūkius ir tvirto pasitikėjimo savo darbuotojais šiandieninis verslas negali būti sėkmingas.“

Renginį filmavo ir fotografavo „Fast Focus“ komanda, kurie dar visai neseniai patys buvo Lietuvos Junior Achievement organizacijos dalis. Prieš du metus mokykloje įkūrę savo bendrovę pagal MMB programą, šiandien jie tęsia veiklą jau kaip mažoji bendrija.

Nuo 10.30 val. prekybos centre „Ozas“ lankytojai turėjo galimybę savo akimis pamatyti ir pačias mokinių bendroves. Kartu su Nukelk bosą nuo stogo renginiu vyko LJA Nacionalinis mokomųjų mokinių bendrovių konkursas, į kurį savo produktus pristatyti suvažiavo 60 bendrovių iš visos Lietuvos.

Lietuvos Junior Achievement – ekonominio švietimo ir verslumo ugdymo programų lyderiai Lietuvoje, pasaulinio Junior Achievement tinklo dalis. LJA programos kasmet pasiekia virš 20 000 mokinių iš daugiau nei 250 mokyklų, juos ugdo per 300 mokytojų. Jaunimo ugdyme dalyvauja ir verslo lyderiai, kurie ne tik konsultuoja mokinius praktinių užsiėmimų metu, bet ir priima mokinius "šešėliais" į savo įmonę "Jaunojo kolegos" dienos metu.

Mokomosios mokinių bendrovės yra viena efektyviausių Junior Achievement verslumo ugdymo programų. Europoje atlikto tyrimo duomenimis mokinių bendrovių veikloje dalyvavę vaikai vidutiniškai yra 3 kartus dažniau linkę kurti savo verslą.  Tai mokyklinė verslo laboratorija, kur mokiniai aktyviai dalyvauja įkurtos įmonės veikloje, mokosi sprendimų priėmimo, komandinio darbo, atsakomybės, teorines žinias tikrina praktikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)