Pranešti apie sprogmenis tapo lyg nauja mados banga visiškai nesusimąstant apie pasekmes. Sunku net suskaičiuoti, kiek tokių pranešimų buvo per šiuos ar praėjusius metus. O tikrų? Nė vieno. Tai lyg paauglystės ar nepilno proto išmonė. Susimąstyk, ar verta tai daryti vien dėl kvailos pramogos, kad būtum svarbesnis, pastebimesnis už kitus.? Ar tai padeda susirasti draugų ar tapsi svarbesniu jų rate? Žinok, kad tokie draugai nieko verti.

Pranešei apie bombą, sukėlei pareigūnus ant kojų, sutrikdei paprastų žmonių dieną. Galų gale pareigūnai išsiaiškino, kad sprogmuo netikras. Kas nuo to pasikeitė? Ar po dienos, mėnesio, metų vis dar galvosi, kad pasielgei gerai? Ar pasakosi savo vaikams koks jaunystėje buvai gudruolis, pranešinėdamas apie netikras bombas? Galų gale, ką apie tokį tavo poelgį galvos tėvai, kurie augino ir auklėjo tikėdamiesi, kad užaugsi protingas ir atsakingas žmogus? Ar dar nenusibodo taip kvailai reikalauti dėmesio ir beprasmiškai išnaudoti mūsų pareigūnus?

Pagalvok apie tai, kas vyksta pasaulyje. Kiek daug karų, konfliktų, nelaimių... Žmonės žūsta, netenka artimųjų. Mes, lietuviai, čia esame saugūs, gyvename ramų gyvenimą. Kodėl reikėtų kelti paniką ir baimę? Juk galų gale nukentėsi tik pats.

Tačiau verta pagalvoti, kad vien dėl tavo klaidinančio pranešimo ir užimtų pareigūnų, nepaisant visko, kažkur kitur taip pat gali įvykti nelaimė: apiplėšimas, gaisras ar žmogžudystė. Juk tuo metu pareigūnai bus užsiėmę bandydami apsaugoti žmones nuo tavo „bombos“, o kitur žmonės nukentės ar žus. Ar tada vis dar galvosi, kad pasielgei gerai? Ar bent susimąstai, kas nutiktų, jeigu iš tikro atsirastų tikras sprogdintojas, o pareigūnai, galvodami, kad tai eilinis tavo papokštavimas, dirbtų atlaidžiau? Juk tai gali baigtis didžiule nelaime.

Sunku net rasti paaiškinimą tokiems tavo veiksmams. Ar pats sugebėtum jį rasti? Jeigu taip, prašau, apgalvok tai ir priimk teisingą sprendimą. Jei ne, ar išvis suvoki, ką darai su savo ir kitų gyvenimais?

Nuoširdžiai,
Susirūpinusi lietuvaitė

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!