Tokios pačios pareigos pasiūlytos ir buvusiam Lietuvos premjerui Andriui Kubiliui.

Provakarietiška Ukrainos valdžia formuoja savo patarėjų korpusą, kuris padėtų šaliai vykdyti reformas ir užtikrintų jai tarptautinį palaikymą.

Jeigu J.McCainas, kuris yra Arizonoje išrinktas respublikonų senatorius, priims šį postą, jis taps Ukrainos patarėjų korpuso nariu kartu su buvusiu Švedijos premjeru Carlu Bildtu, pagarsėjusiu Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritiku, sakoma trečiadienį paskelbtame P.Porošenkos administracijos įsake.

Tarptautinei patariamajai reformų tarybai vadovaus buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis, o tarp jos narių minimas A.Kubilius, buvęs Slovakijos premjeras Mikulašas Dzurinda, Europos parlamento nariai Elmaras Brokas ir Jacekas Saryuszas-Wolskis (Jacekas Sarjušas-Volskis) bei ekonomistas Andersas Aslundas (Andersas Oslundas).

JAV senatorius sakė, kad jam būtų garbė dirbti tose pareigose, bet pabrėžė pirmiausiai turintis gauti Senato leidimą.

„Jaučiuosi labai pagerbtas, kai buvau paprašytas patarinėti Ukrainos vyriausybei. Turiu užtikrinti, kad tai atitiktų Senato taisykles, bet visuomet palaikysiu laisvą Ukrainą“, – J.McCainas rašo savo „Twitter“ žinutėje.