DELFI skaitytojai ne kartą yra pasidalinę pasakojimais apie atostogas, kurios ėjosi visai ne taip, kaip planavo atostogautojai. Pavyzdžiui, DELFI skaitytoja Goda, gyvenanti užsienyje, sakė „nudegusi“, kai atostogoms pasirinko Lietuvos pajūrį.

„Gyvenime baisesnio aptarnavimo nesu mačiusi. Su mumis buvo ir vienas užsienietis, kuris specialiai atvažiavo pažiūrėti gražiosios Lietuvos ir buvo pakraupęs“, – prisimena ji.

„Nusivylusios patriotės“ prisiminė, kokias bėda patyrė, kai norėjo pasisvečiuoti Amsterdame – iš pradžių atidėjo skrydį, o tuomet jos, įsigijusios bilietus, pavėlavo į paskutinį traukinį, važiavusį į jų kelionės tikslą.

Ispanijoje norėjusiam pasiilsėti Deividui teko patirti tokią nesėkmių virtinę, kad jo pasakojimas skamba kaip filmas...

O mes prašome Jūsų – artėjant atostogoms, pasidalinkite, kur nepatartumėte važiuoti, ko geriau vengti, kur turistas išleis milžinišką sumą pinigų ir nieko nepamatys? Galite prisiminti savo nesėkmingiausios atostogas? Laukiame jūsų pasakojimų, pamokančių tuos, kurie jau greitai krausis lagaminus!

Vieno pasakojimo autoriui padovanosime knygą, padėsiančią išgyventi patyrus tikriausiai bet kokią nesėkmę – Rawles James Wesley „Kaip išgyventi pasaulio pabaigą“ (angl. How to survive the end of the world as we know it)

Trumpai apie knygą:

Taktika, būdai ir priemonės neramiems laikams

Išsamus vadovas, kaip pasiruošti bet kokiai krizei: nuo globalaus pasaulio finansų žlugimo iki pandemijos ar karo.

Mūsų kasdienį gyvenimą gali sugriauti vienas vienintelis dalykas: teroristų ataka, mirtina pandemija, priešiškos šalies užpuolimas, staigus valiutos nuvertėjimas – ir teks pasirūpinti savimi bei savo šeima, kaip niekada nesitikėjote. Kaip apsirūpinti vandeniu? Kaip susisiekti su artimaisiais? Iš kur gauti kuro? Išlikimo ekspertas, survivalblog.com redaktorius Jamesas Wesley dalijasi savo žiniomis apie pagrindinius įrankius ir įgūdžius, kurie padės išgyventi šiuolaikinio civilizuoto pasaulio pabaigą.

1) Vanduo. Kaip filtruoti, saugoti, gabenti pagrindinį išlikimo garantą;
2) Maisto sandėlis. Kokias atsargas kaupti, kaip ir kur jas saugoti, kad nesugestų;
3) Degalai ir energijos šaltiniai. Kuo pakeisti įprastus energijos šaltinius;
4) Daržas, sodas ir naminiai gyvūnai. Daržininkystės pagrindai, šiltnamiai, sėklos, tinkamų gyvūnų parinkimas;
5) Medicinos priemonės ir mokymas. Pirmosios pagalbos vaistinėlė, nesudėtingos operacijos ir lėtinės ligos;
6) Ryšiai. Kaip sekti naujienas ir palaikyti ryšį su artimaisiais;
7) Namų saugumas. Saugus kambarys, savigyna ir priemonės;
8) Pasitraukimas iš pavojaus zonos. Transporto pasirinkimas, būtinų daiktų sąrašas, keliai ir planai;
9) Investicijos ir mainai. Vertingos santaupos, daiktų mainams kaupimas.

Ir visa kita, apie ką net nepagalvojote.

Ši knyga privalo būti žmogaus, kuris pasiruošęs visiems gyvenimo atvejams, kuprinės kišenėje.

Formatas: 11 x 15 cm, 336 puslapiai, minkšti viršeliai. Iš anglų kalbos vertė Rimvydas Kuzas. ISBN 978-609-403-781-8/. BAR kodas 9786094037818

Jūsų istorijų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Verslas“ iki birželio 1 d. Jas taip pat galite išdėstyti žemiau:

Taisyklės:
1. Konkursas vyksta nuo nuo gegužės 14 d. iki birželio 1 d.;
2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;
3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2015 m. birželio 2 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu;
4. Konkurso prizas – Rawles James Wesley „Kaip išgyventi pasaulio pabaigą“ ;
5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

Savo nuomone taip pat galite pasidalinti spausdami pilką mygtuką žemiau arba rašydami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt. Skaičius ant paveikslėlio rodo, kiek žinučių žmonės atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.

Dėkojame visiems dalyvavusiems, knygą laimėjo DELFI skaitytojas Tadas! Su juo susisieksime asmeniškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją