Socialinės kampanijos „Būkime stipresni už smurtą prieš vaikus“ iniciatorė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pristato trečiąjį specialių reportažų serijos vaizdo interviu, kuriame Vilniaus privačios gimnazijos pedagogė Elena Sokolovskaitė analizuoja, kaip mokyklos bendruomenė gali padėti smurtą patiriančiam vaikui.

„Yra ganėtinai sudėtinga pastebėti smurto atvejus, jei smurtas nėra fizinis ar išoriškai matomas. Dažniausiai tai išduoda vaiko elgesys. Visų pirma, problemą turėtų pastebėti mokytojas, nes jis yra arčiausiai mokinio. Taip pat mokykloje yra pagalbos sistema, kuri nurodo, kaip galima padėti smurtą patiriančiam vaikui“, – teigia E. Sokolovskaitė.

Anot pedagogės, bet koks suaugusio žmogaus ryšio užmezgimas su vaiku jam gali tapti pagalba, nes vaikas patikės, kad bendravimas galimas ir be smurto.

E. Sokolovskaitės teigimu, apie smurtą reikėtų edukuoti visus vaikus ir jų tėvus, kad jie žinotų, kas tai yra ir kaip išvengti smurto atvejų. Ji pažymi, kad šiuo metu vykdoma daug įvairių socialinių akcijų, kurios padeda atkreipti visuomenės dėmesį į šią problemą.

Smurto prieš vaikus problemą spręsti kviečia socialinis projektas „Būkime stipresni už smurtą prieš vaikus“. Projekto iniciatorius – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Kiekvienas, palaikantis kovos su smurtu prieš vaikus idėją, kviečiamas jungtis prie pilietinės iniciatyvos socialiniame tinkle „Facebook“ adresu https://www.facebook.com/BukimeStipresniUzSmurtaPriesVaikus.