Ankstesni santykiai

Kad pirmas pasimatymas nevirstų prisiminimų ir apgailestavimų dėl praeities vakaru, venkite pokalbio apie buvusius mylimuosius. Ankstesni santykiai – svarbi tema, kurią galėsite aptarti, jei (ir jeigu) ateis laikas, o dabar skirkite dėmesį žmogui, su kuriuo susitikote.

Jei jis klausinės apie buvusius romanus, švelniai parodykite, kad dar neatėjo laikas atvirauti: „Manau, dar anksti vienas kitam pasakoti praeities istorijas. Geriau pakalbėkime apie tai, kas šiuo metu vyksta mūsų gyvenime.“

Religija ir politika

Etiketo požiūriu, šios dvi temos apskritai vengtinos su ne itin artimais žmonėmis, o tuo labiau – per pirmą pasimatymą. Jei vienodos pasaulėžiūros klausimas jums be galo svarbus, pasitelkite socialinius tinklalapius – dažnai pakanka pažiūrėti, kuo žmogus domisi, kokioms grupėms priklauso, ką rašo, kad suprastumėte, ar panašūs jūsų požiūriai į pasaulį.

Pinigai

Įkyrūs klausimai apie banko sąskaitos dydį ir atlyginimo dydį mažai kam patiktų, juo labiau per pirmą pasimatymą. Džiaugtis pajamomis ar skųstis prasta finansine padėtimi irgi nevertėtų – pokalbiai apie pinigus nesuteiks romantikos jūsų pasimatymui.

Seksas

Per pirmą pasimatymą diskutuoti intymiomis temomis nesiimtų net pasiutusi Samanta iš serialo „Seksas ir miestas“. Paradoksalu, bet tokie pokalbiai nepagerins nei pasimatymo, nei sekso. Būtų tas pats, je ateitumėte į pirmą pasimatymą su mini sijonu ir didžiule iškirpte. Anksti ir... nuobodu.

Šeimyninės problemos

Net jei per pirmą pasimatymą supratote, kad tai – jūsų žmogus, kuriam norisi viską išpasakoti, neskubėkite atvirauti ir pasakoti apie jūsų šeimos gyvenimą, vaikų auklėjimą, konfliktus su giminaičiais. Jei tapsite pora, laikui bėgant vyras taps geriausiu jūsų draugu, patarėju, bet neapkraukite jo per pirmą pasimatymą.

Sveikata

Kas trečios romantinės komedijos veikėja, ieškanti meilės, atsiduria pasimatyme su žmogumi, kuris visą vakarą pasakoja jai savo ligos istoriją. Filmuose neretai perdedama, bet vertėtų įsidėmėti – per pirmą pasimatymą nevalia kabėti apie prasirgtas ligas, vizitus pas gydytoją.

Globalūs ateities planai

Klausimai „kaip save įsivaizduoji po 5 metų?“ ir „kokie tavo gyvenimo tikslai?“ tinka pokalbio dėl darbo metu, bet ne per pirmą pasimatymą. Kad ir kaip norėtųsi išsiaiškinti, ar vaikino ketinimai rimti, duokite jam ir sau laiko, neskubinkite įvykių. Net jei sutikote svajonių vyriškį, nereikalaukite ketinimų deklaracijos – leiskite jus sužavėti ir įrodyti jausmus poelgiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (292)