Kartu su modernių apželdinimo kursų „Geltonas karutis“ organizatore Lina Liubertaite DELFI bandė ieškoti gerų pavyzdžių ir įminti tulpių dermės paslaptis. 

Taikiniu tapo sostinės Bernardinų sodas, kuriame apstu įvairių tulpių rūšių. Pasak ekspertės, labai svarbu pasirinkti tokius augalus, kurie, prireikus, paslėptų tulpių lapus.

Plačiau ir vaizdingiau – specialiame reportaže: 

L. Liubertaitė papasakojo, kad tulpių žiedais ilgai negalima pasidžiaugti, jos nėra ilgai žydinčios, būtent dėl tos priežasties ypač svarbu atkreipti dėmesį, šalia kokių augalų vertėtų jas sodinti.

Svarbu ir tai, kad nužydėjus tulpėms, kurį laiką negalima jų išrauti, nupjauti, reikia palikti jų lapus, nors jie ir gelstelėję, apvytę.

„Reikia tulpių lapus palikti, nes tokiu būdu jų svogūnėlis kaupia maisto medžiagas kitiems metams. Tam lapai turi būti nepašalinti. Dėl to šalia tulpių sodinkite tokius augalus, kurie derėtų ir joms nuvytus, paslėptų tuos pageltusius lapus“, – patarė L. Liubertaitė.

Tam ypač tinkami rudeniniai astrai, kurie pasižymi tuo, kad rudenį labai ilgai žydi: iki pirmųjų šalnų. Ne mažiau tulpių draugijai tinkami ir daugiametės vilnotosios notros, kuriios namų kiemą prižiūrinčios šeimininkėms patiks dėl paprastos priežiūros. 

„Jos nereiklios, čia jos  švelniai žalios spalvos, o labiau saulėtoje vietoje - sidabrinio atspalvio, kuris labai tinka, pavyzdžiui, prie baltų tulpių“, – kalbėjo pašnekovė.

Ne mažiau svarbu vienoje vietoje nesodinti skirtingų rūšių ir spalvų tulpių su kitais įvairiais augalais. Jos, pasak L. Liubertaitės, primins didelį margumyną. Geriausia rinktis kad ir vienos spalvos ir rūšies tulpes, bet jų pasodinti labai gausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)