Gegužės 10 d. buvo ta diena, kai bėgau Trakų pusmaratonyje. Į savo palaikymo komandą pakviečiau draugę, nesijaučiau stipri, buvau peršalusi ir skaudančia nugara, tačiau mano tikslas buvo pagerinti savo bėgimo rezultatą. Man nuo namų iki pusmaratonio laukė ilgas kelias (apytiksliai 80 km), automobilį palikome Trakuose prie žiedo, šalikelėje (kelias link Semeliškių). Eismas buvo ribotas, visur apylankos, tad nieko blogo nepagalvojom, nes automobilių ten buvo palikta buvo daugybė.

Sėkmingai finišavus nusprendžiau pasidžiaugti gražia diena, likti Trakuose ilgiau. Kadangi pusmaratonis kaip ir buvo pasibaigęs, nuėjome automobilį perstatyti arčiau Trakų centro, labiau matomoje vietoje.

Kaip bebūtų apmaudu, per tą valandą, kol suvaikščiojom ir grįžom, iš mano automobilio pavogė mano ir draugės nešiojamuosius kompiuterius (kompiuteriai: baltas „Asus X550L“ ir „Dell - Inspiron 15“). Skaudžiausia ne tai, kad buvo sugadinta pakili nuotaika ar diena, o tai, kad vagys tikrai žinojo, ką daro, tikriausiai sekė ir matė, ką turime automobilyje, kol ruošiausi bėgimui.

Kompiuteriai mums buvo labai svarbūs, mes esame studentės, juose yra visa svarbi informacija, reikalinga mokslams, taip pat visi duomenys apie studijas, rašto darbai ir projektai, užduotys pratyboms. Artėja sesija, o kompiuteriui susidėti pinigų per 2 savaites nėra galimybės. Draugė prieš studijas dirbo visą vasarą, kad galėtų palengvinti naštą tėvams ir pati nusipirko kompiuterį, studijoms reikalingas priemones. Aš kompiuterį gavau dovanų nuo senelių, jie man jį nupirko studijoms.

Labai sunku sulaikyti ašaras ir visą skausmą, kurį dabar jaučiame. Tikrai nesame tie žmonės, iš kurių pavogus daiktą mes greitai pamirštume ir pultume pirkti naujų, nes tai neleidžia jokios galimybės.

Labai norime paprašyti žmonių informacijos, gal matėte (nes veikė mašinos signalizacija, mirksėjo avarinės lempos)? O gal pažįstate ką nors, kam buvo taip nutikę, ar jums buvo nutikusi panaši situacija? Kaip atgauti prarastus daiktus? O galbūt jau teko matyti parduodant, superkant?

Žmonės, kurie pasisavinote daiktus, įsivaizduokite save, savo vaikus tokioje situacijoje. Juk matėte, iš ko teks vogti – iš merginų, kurios neturi nei savo verslo, nei naudingos informacijos... Negi tie pinigai, kuriuos gausite už parduotus ar dalimis išparduotus kompiuterius, bus tokie švarūs ir nespaus jūsų sąžinės?

Imkite daiktus, bet būkit žmoniški, bent jau praneškite/palikite kur nors visą informaciją, leiskite pabaigti studijas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo patirtimi? Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: