Kodėl galime taip teigti? Nuolat kalbama, kad geriausias būdas kovoti su šiuo baisias ligas nešiojančiu kraujasiurbiu – pjaunama žolė. Atrodytų, viskas paprasta: – pjauname žolę, kai tik ji užauga. Vilniaus miestas taip ir daro. Pjauna žolę, dirba daug ir intensyviai. Vienintelė bėda – pjauna ją ten, kur žolė pamato žmogaus kojas tik tada, kai ją kažkas šienauja. Tačiau užmirštamos tokios vietos, kuriose dažnai sutiksi žmogų. Geriausias to pavyzdys – Neris krantinė (ta pati situacija ir kitose jaunimo ir miestiečių pamėgtose vietose).

Neries krantinė rinkimų metų naudota kaip rinkiminis ginklas. Atrodo, po rinkimų jį jau užmiršo. Žolė čia jau gerokai virš kelių. Tarp šios žolės įrengtos vietos žmonėms pasėdėti, o gal kaip tik erkėms pašerti? Greičiausiai koks viršsvorį turintis Vilniaus pareigūnas drąsiai išrėš, kad „reikia būti sąmoningiems, pasipurkšti repelentu ir, dar geriau, nesėsti tarp aukštų žolių“.

Bet gal paprasčiau nupjauti žolę bent jau ten, kur renkasi jaunimas, vilniečiai vedžioja šunis, ir šiaip susitvarkyti miesto centrą? Gal vertėtų susimąstyti, kas svarbiau – ar gražios ir nušienautos pakelės (o ir šiaip ant asfalto žolės neauga), ar sveiki vilniečiai ir jų augintiniai? Miesto prioritetai aiškūs.

Ekonomika pagal erkes

Vis kyla klausimas, ar arti bankroto esančiam miestui nerūpi jo gyventojai? Tegul ir nerūpi, bet tada į gyventojus reikėtų pažiūrėti kaip į euro banknotus. Grubiai sakant, vilniečiai „kala“ eurą prie euro ir nuo jų sumoka mokesčius. O jei jie susirgs viena iš erkių nešiojamų ligų, kas sumokės mokesčius ir mažins miesto skolą? Gal erkės?

Ponai, Vilniaus savivaldybėje, nupjaukite žolę. Žmonės juk vis tik svarbiau už erkes.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI situaciją pakomentavo Vilniaus savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė:

„Vilniaus mieste žolė pjaunama laikantis šių periodiškumų: pagrindinės miesto aikštės ir skverai – 15 kartų per sezoną, vejos esančios prie gatvių – 5 kartus per sezoną, vejos esančios gyvenamųjų namų kiemuose – 3 kartus per sezoną, krantinės – 3 kartus per sezoną, neužstatytos teritorijos (pvz. pievos tarp Fabijoniškių ir Šeškinės ir kt. ) – 2 kartus per sezoną. Miesto tvarkymo skyrius įpareigojo tvarkymo darbus atliekančią organizaciją artimiausiu metu nupjauti žolę aplink kėdutes.“