Renginio organizatorė Ieva Žiukaitė-Damaševičienė naujienų portalui DELFI pasakojo, kad likus mažiau nei dviems savaitėms iki renginio, E. Miškinytė pareiškė nenorinti atiduoti karūnos.

Nevykdė įsipareigojimų

„Man buvo visiškas šokas. Ruošiuosi grandioziniam renginiui ir šie rūpesčiai kainavo daug sveikatos, – sakė konkurso „Mis Aukštaitija“ organizatorė. – Ernesta buvo verta karūnos. Tačiau niekada nepagalvojome, kad už grožio gali slypėti kažkokie pikti ketinimai.“
"Mis Aukštaitija" nugalėtoja Ernesta Miškinytė

Organizatorė tikino, kad Ernesta per šiuos metus negarsino „Mis Aukštaitijos“ vardo ir pagal sutartį nevykdė savo ambasadorės pareigų ir įsipareigojimų.“

E. Miškinytei organizatoriai norėjo ją deleguoti į „Mis Lietuva“ konkursą be jokių atrankų. Tačiau gražuolė teisinosi negalinti atstovauti savo kraštui šalies konkurse, nes jos neišleidžia iš darbo. Vėliau „Mis Aukštaitija“ organizatoriai sužinojo, kad į darbdavius ji esą netgi nesikreipė, o tikroji priežastis buvo dėl finansinių priežasčių.

„Aš suradau įmonę, kuri norėjo tapti jos rėmėja. Ernestai už dalyvavimą konkurse netgi būtų mokami dienpinigiai. O jei būtų iškovojusi „Mis Lietuva“ karūną, galėtų tapti įmonės veidu ir gauti nemažą honorarą. Tačiau ji nesutiko, – prisimena I. Žiukaitė-Damaševičienė, į „Mis Lietuva“ konkursą išsiuntusi pirmąją vicemis Simoną Povilavičiūtę. – Ernesta vengdavo kvietimų pasirodyti TV laidose, neatvykdavo į filmavimus, neatsakinėdavo į skambučius.“
"Mis Aukštaitija" nugalėtoja Ernesta Miškinytė

Kreipėsi į policiją

Gražuolių konkurso organizatorė pabrėžė, kad karūna yra vienetinis meno kūrinys, jis prieš renginį turėjo būti iš anksto paruoštas, juvelyro atnaujintas. Todėl Ernesta buvo paprašyta karūną grąžinti prieš renginį.

„Du mėnesius ji man žadėjo atnešti tą karūną. Pagal sutartį ją turėjo grąžinti iki gegužės 10 dienos. Bet taip ir neatvyko. Prisiskambinti jai niekaip nepavyko. Netgi susisiekiau su Ernestos draugėmis, – DELFI pasakojo I. Žiukaitė-Damaševičienė. – Kadangi ji nevykdė sutarties įsipareigojimų, ir konkrečiai parašė, kad nežada grąžinti karūnos, kreipėmės į policiją dėl neteisėto turto užvaldymo.“
"Mis Aukštaitija" nugalėtoja Ernesta Miškinytė

Nesuvaldė ašarų

Sužinojusi, kad policijoje guli pareiškimas, Ernesta karūną nuvežė organizatorei į namus. I. Žiukaitė-Damaševičienė pareiškimą netrukus atsiėmė.

DELFI susisiekus su pačia E. Miškinyte, mergina negalėjo sulaikyti ašarų ir neslėpė sielvarto.

„Jūs neįsivaizduojate, kokia dabar mano emocinė būsena. Esu šokiruota, dabar negaliu kalbėti, nors yra daug ką papasakoti. Bet aš visko šitaip nepaliksiu, – verkdama situaciją komentavo „Mis Aukštaitija“.
"Mis Aukštaitija" nugalėtoja Ernesta Miškinytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)