„Kasmet sezoniškumo ribos vis labiau nyksta, kadangi žmonės atostogauja po kelis kartus per metus, o skrydžių bendrovės siūlo įvairių maršrutų skirtingais metų laikais. Tačiau vasarą atostogauja kone visi, ir vis daugiau žmonių atostogų neįsivaizduoja be nors trumpos kelionės po svečias šalis. Šie įsitvirtinantys vartotojų įpročiai lemia kelionių rinkos augimą“, – sako kelionių organizatoriaus „TopTravel.lt“ vadovas Arūnas Navickas.

Ankstyvieji vasarotojai į kurortus pradėjo vykti nuo balandžio mėnesio, o sezonas tęsis iki spalio pabaigos. Rūpintis vasaros atostogomis anksčiausiai keliautojai pradeda dar gruodį, kuomet kelionių organizatoriai paskelbia išankstinius kelionių pardavimus, o pats pirkimo įkarštis būna kovo - gegužės mėnesiais.

Tačiau ne visi keliautojai savo atostogomis spėja pasirūpinti iš anksto, todėl griebiasi paskutinio šiaudo – likusių kelionių pasiūlymų. Nors pastarieji be atostogų nelieka ir netgi gali rasti itin pigių pasiūlymų, tokios kelionės gali sukelti ir tam tikrų nepatogumų.

„Paskutinės minutės kelionės gali kiek sujaukti atostogų planus. Dažnai tenka rinktis likusius kelionių maršrutus, kurie ne visuomet patenkina keliautojo lūkesčius, ne tik vietos, bet ir biudžeto atžvilgiu. Dėl šių priežasčių yra labai populiarūs išankstiniai pirkimai. Planuodamas iš anksto, keliautojas turi privilegiją pagal savo poreikius išsirinkti atostogų vietą ir atitinkamai planuoti finansus“, – pasakoja A. Navickas.

Kaip ir praėjusiais metais, šiemet Viduržemio jūros kurortai išlieka patys populiariausi. Orai ir puiki atostogų infrastruktūra yra vienos iš pagrindinių priežasčių, kodėl žmonės renkasi atostogas Viduržemio jūros regione. Lietuviai, išgyvenę šaltas lietuviškas žiemas ir lietingus rudens sezonus, per atostogas nori saulės ir šilumos.

„Bet kuriuo pavasario ar rudens mėnesiu Viduržemio kurortuose oro temperatūra bus gerokai aukštesnė nei Lietuvoje. Net šiltajam sezonui neįsibėgėjus, galima tikėtis ne blogesnio oro, nei įprastos lietuviškos vasaros metu. Tačiau tikrasis kelionių sezonas Viduržemio jūros regione prasideda vasaros mėnesiais, kuomet siūlomų pramogų ir paslaugų įvairovė yra pati didžiausia, o klimatas garantuoja net ne šilumą, o tikrą karštį“, – teigia A. Navickas.

2015 m. šiltajam sezonui kelionių organizatoriai siūlo virš 20 populiarių atostogų krypčių Viduržemio jūros regione. Kelionių organizatoriai prognozuoja, kad šiais metais Ispanijos kurortai privilios ypač didelį turistų skaičių.

„Šiemet itin patrauklios atostogų kainos yra Ispanijos Kosta Brava ir Kosta Dorada pakrantėse. Ispanijos kurortų populiarumą nulėmė kelios priežastys – itin didelis tiesioginių skrydžių skaičius, labai patrauklios viešbučių kainos“, – tvirtina A. Navickas.

Pasak A. Navicko, šeimos jau daugybę metų neatsispiria Graikijos salų, Turkijos ir Kipro kurortams. Pastaraisiais metais vis daugiau dėmesio sulaukia Bulgarijos kurortai. Tokį pasirinkimą lemia itin geras kainos ir kokybės santykis, puikiai išvystyta infrastruktūra, atitinkanti visus šeimų poreikius. Tačiau keliautojų poreikiai kasmet auga, apkeliavę populiariausius vasaros kurortus, visuomet žvalgosi naujų krypčių. Norintys pažinti unikalią šalies kultūrą bei turėti progą pasimėgauti puikiu poilsiu, dažniausiai renkasi Maltą, Maljorką, Sardiniją ir Siciliją.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)