Savanorių pr., Vilniuje, prie vieno namo esančioje duobėje pastebėtas suvargęs katinėlis. Šiaip sveikas katinas iš ten tikrai iššoktų, todėl gyvūną pastebėję žmonės nieko blogo nenutuokė. Tiesa, įmestas mėsgalis katinėlio nė kiek nedomino...

Praėjo diena, o gyvūnas dar vis duobėje. Žmonės pajudino jį ilgu pagaliu. Katinėlis iš siaubo klaiko: bandė atsispirti, lipti, judėti, iššokti, bet to negalėjo padaryti dėl sunkių kojos ir dubens kaulų traumų.

Nuvykus į vietą buvo aišku, kad gyvūnui skubiai reikalinga veterinarinė pagalba – katinėlis buvo nepajėgus išlipti iš kelių metrų duobės. Tikras stebuklas, kad jis buvo pastebėtas, kad kažkas ėjo pro šalį ir pranešė apie nelaimę. Kitaip jis ir užgestų ten, vargšas.

Gydykloje buvo nustatyti jau netaisyklingai sugiję sutraiškyti dubens kaulai ir lūžęs šlaunikaulis prie sąnario. Nei vienos, nei kitos traumos operuoti jau nebegalima. Viena koja dėl lūžių ir suplėšytų raumenų ženkliai trumpesnė, todėl neišsitiesia, o dubens kaulai sugijo užspausdami žarnyną, dėl ko bijojome, kad katinėlis negalės normaliai tuštintis. Saiksas karščiavo.

Šiuo metu Saiksas yra stebimas, panašu, kad žarnynas funkcionuoja normaliai. Dar tariamės su kitais traumatologais, ar nebus siūlymo Saiksą operuoti. Bet jau padarytas rentgenas, jo metu atlikta kastracija, katinėlis gavo vaistų nuo parazitų, gauna gerą, kokybišką pašarą ir yra stebimas mokamame gydyklos stacionare. Padarėme viską, kas įmanoma.

Jei viskas bus gerai, netriks tuštinimosi funkcija, katinėlis gyvens, išmoks vaikščioti su trumpesne kojele. Bet aišku viena – negalėsime jo paleisti atgal į gatvę. Po tokios traumos jis dar ilgai negalės normaliai lakstyti, aukštai šokti, todėl bet kurią akimirką gali tapti žiaurių žmonių, kitų gyvūnų ar automobilių ratų auka.

Kaip gi norėtųsi, kad tos traumos nebūtų tokios rimtos, kad nereiktų šitiek vargti galvojant, kur jį tokį padėsime. Bet ar galime dėl jo trumpesnės kojos jį migdyti? Negalime. Jei Jums atrodo kitaip, tuomet palikite savo telefono numerį, mes būtinai Jums paskambinsime kitą kartą, galėsite važiuoti, lįsti į duobes, traukti ir tuomet eutanazuoti. Saiksas turi šansą pasveikti tiek, kad galėtų saugioje aplinkoje normaliai gyventi. Reikia laiko ir sėkmės.

Labai prašome atsiliepti gerų žmonių, kurie galėtų Saiksui padovanoti laikinus arba nuolatinius namus. Bute, name jis gyvens ilgai ir laimingai. Saiksui dar tik 2 metai. Katinėlis labai ramus, kiek nepatiklus, bet nepiktas, neagresyvus. Suprantama, kad jis bijo, juk sulaužytas turėjo kažkaip išgyventi mažiausiai 2 savaites! O tada įkrito į duobę, kurioje nežinia kiek laiko praleido ir negalėjo ištrūkti.

Nelikime abejingi. Reikalinga ir parama gydymui bei stacionarui, be kurios negalėsime katinėliui padėti. Labai bijome tos dienos, kai dėl finansinių problemų turėsime priimti nebegrįžtamus sprendimus, kai padėti tokiems, kurie dar tikrai turi vilties gyventi ir būti mylimi, tiesiog nebepajėgsime... Stengiamės padėti sunkiems ligoniukams, nes žinome, kad esame ne vieni. Globėjus viskuo, ko globai reikės, pasistengsime aprūpinti. Esant būtinybei ieškotume transporto ir į kitus miestus.

Ačiū už pagalbą. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Draugaukime ir socialiniame tinkle.