Oficialus, formalus dizainas – pasižymi griežtomis linijomis, kone tobulomis formomis. Augalai labai gerai nugenėti, prižiūrėti ir pasodinti griežtai, tvarkingai, sudarydami tą formalumo įvaizdį.

Kraštovaizdžio dizainas
Neformalus dizainas – jam sukurti naudojamos lenktos linijos, netaisyklingos formos. Augalija sodinama nesilaikant simetrijos, bandant sukurti kuo natūralesnį, laukinę pievą primenantį įvaizdį.

Šiuolaikinis dizainas – nuosavų namų savininkai vis dažniau renkasi būtent tokį kraštovaizdžio dizaino stilių. Augalija pasodinta iš mišrių, kuo skirtingesnių augalų, kurių yra daug vienoje vietoje. Tai pat populiaru naudoti skirtingas, naujas medžiagas, neįprastas formas.

Kraštovaizdžio dizainas

Anglų sodo dizainas – tai formalaus ir neformalaus stiliaus mišinys, jam būdinga žema, prižiūrėta gyvatvorė.

Angliško sodo kraštovaizdžio dizainas

Toskanos dizainas– iš pietų Italijos atėjęs stilius, kurio tikslas sukurti seno namo, esančio Italijos kaime įvaizdį. Ypač daug tam sukurti naudojami akmenys, plytos, sunkios medinės sijos ir autentiška augalija.

Toskanos kraštovaizdžio dizainas
Viduržiemio jūros pakrantės dizainas - šis stilius apima Maroko, Andalūzijos, Toskanos, Pietų Prancūzijos regionų kraštovaizdžio stilius. Jis pasižymi nepridengtomis medinėmis sijomis, ypač dideliais langais, arkos formos durimis. Stogai išsiskiria tuo, kad yra žemi. Namų sienas populiaru dažyti neryškiomis spalvomis, dažniausiai jos yra iš akmenų, kurios yra šio dizaino išskirtinumas.
Viduržemio jūros pakrantės dizaino namas

Azijos stilius – vyrauja ir didelis dėmesys skiriamas rytietiškiems sodams, augalijai, kuri yra būtinai suderinama su architektūra. Kraštovaizdis turi skleisti žinią, kuri simbolizuoja taikos ir gyvenimo pusiausvyrą.

Aziškas kraštvaizdžio dizainas

„Xeriscape" dizainas – yra stipriai sietinas su vandens išsaugojimo ir tausojimo praktika. Šio dizaino tikslas - sodinti tokią augaliją, kuri naudoja nedaug vandens. Šį kraštovaizdžio dizainą pasirinkę namų savininkai ypač didelį dėmesį skiria tinkamam augalų drėkinimui, pasirinkdami efektyvų, reguliarų laistymą atitinkamu paros metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)