Kadangi pas mus svečiuose Kaune jie praleido visą savaitę, tai kasdien daug keliavome po Lietuvą. Vieną dieną nusprendėme aplankyti ir Kauno įžymias vietas. Vaikščiodami mieste nusprendėme užsukti ir į Vytauto Didžiojo karo muziejų. Nežinojau tikslaus darbo laiko, bet buvo 16 val., todėl buvau įsitikinusi, kad muziejai tikrai dirba darbo dienom nors iki 19 val. Taigi užėjome. Kol apžiūrėjome visą ekspoziciją, jau buvo 16.55 val. Kai nusileidome iš antro aukšto į pirmą, vienas mano svečių dar norėjo pabaigti žiūrėti eksponatus 1 aukšte, kurių nespėjo apžiūrėti iš karto.

Staiga laikrodis išmušė 17 val. ir vienas iš prižiūrėtojų mus paragino išeiti, nes jau baigėsi darbo laikas. Mes paskubomis išėjome, bet jau ne pro pagrindinį išėjimą, mus išleido pro tarnybinį, nes pagrindinės durys jau buvo užrakintos. Išėję iš muziejaus dar žvalgėmės šalia esančioje aikštėje ir matėme, kaip visi muziejaus darbuotojai išėjo namo. Buvo tik 17.05 val. Likau labai nemaloniai nustebinta tokiu muziejaus darbo laiku ir apskritai požiūriu į lankytojus.

Kaip muziejus gali būti populiarus ir lankomas, jeigu jo darbo laikas visiškai nepriderintas prie žmonių. Beje, kiek pasidomėjau, ten niekas nepasikeitė ir šiandien. Ir dabar darbo dienomis jie dirba iki 17 val.

Labai daug viešų kalbų tiek spaudoje, tiek televizijoje girdžiu, kaip didinti Lietuvos kaip turistinės šalies patrauklumą. Man pirmiausia atrodo, kad tos įstaigos, kurios nori būti lankytinos, populiarios ir pelningos, turi pirmiausiai žiūrėti geranoriškai ir lanksčiai į savo klientą ar lankytoją, o ne dejuoti, kad mažai turistų, lankytojų, kad kultūra žmonėms neįdomu, nepelninga... Gerbiami muziejai, būkit arčiau žmonių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Vytauto Didžiojo karo muziejaus Kultūros projektų vadovė Eglė Matikovaitė:

„Darbo laiko organizavimas yra vienas aktualiausių muziejaus darbo dienotvarkės klausimų. Atsižvelgdami į ilgametę patirtį ir lankytojų pageidavimus, dirbame pagal du skirtingus grafikus: balandžio–rugsėjo mėnesiais dirbame antradienį–sekmadienį 11.00–17.00 val., spalio–kovo mėnesiais – antradienį–šeštadienį 10.00–17.00 val.

Domimės lankytojų nuomone, rengiame apklausas. Atlikome įvairių socialinių grupių apklausą, kurios rezultatai parodė, kad didžiajai daliai mūsų lankytojų (moksleivių) yra priimtinesnės rytinės, t.y. darbo valandos, o ilgesnį nei iki 17 val. darbo laiką pažymėjo labai nedidelė apklaustųjų dalis. Nepaisant to, muziejus svarsto galimybę bent vieną dieną per mėnesį ar savaitę dirbti ilgiau nei įprasta. Taip pat Vytauto Didžiojo karo muziejus dirba tuomet, kada dauguma muziejų nedirba – valstybinių švenčių dienomis priimame lankytojus nemokamai. Šių metų gegužės 16 d. dirbsime ne tik įprastu laiku – 11.00–17.00 val., bet ir pasitiksime lankytojus muziejų nakties renginių metu (18.00–24.00 val.).

Mums labai svarbi lankytojų nuomonė, kurią jie gali išreikšti tiesiogiai apsilankymo muziejuje metu, o taip pat diskutuoti ir teikti pasiūlymus ar pastabas muziejaus „Facebook“ paskyroje, tapti mūsų sekėjais ir nuolat pirmiems sužinoti naujienas. Lankytojai pageidavo galimybės prisijungti prie Wi-fi tinklo – šiuo metu tvarkome būtinus dokumentus ir pažadame šį pusmetį patenkinti šį lankytojų poreikį. Laukiame lankytojų pastabų, mielai į jas atsižvelgiame ir priimame. Visi kartu siekiame muziejų padaryti šiuolaikinį ir pažangų visuomenės traukos centrą.“