Ilgiausia trasa

V. Kibas pasakoja, kad idėja statyti „Wake“ parką kilo kalbant su draugu tiesiog laiptinėje. Tai nėra naujiena Lietuvoje. Skaičiuojama, kad mūsų šalyje šiuo metu yra daugiau nei 10 vandenslidžių parkų, tačiau laikinojoje sostinėje tokio parko nebuvo.

„Mintis kilo, kai pamatėme parką Vilniuje. Tokie parkai buvo jau keli, net Kupiškyje, o Kaune tokio nebuvo. Tokį parką Kaune turbūt bandė atidaryti 8 skirtingos kompanijos“, - DELFI teigė V. Kibas.

Šiuo metu Kauno Lampėdžių ežere veikianti trasa yra ilgiausia Lietuvoje.

„Kaunas išskirtinis tuo, kad mes turime pačią ilgiausią trasą – 298 metrai. Tai ne tik ilgiausia trasa Lietuvoje, bet gal ir Europoje. Kiek teko ieškoti, ilgesnės dviejų taškų trasos neradome“, - sako V. Kibas.

Darbai užtruko

„Wake Up Kaunas“ trasą sudaro du bokštai, iš kurių vienas stovi vandenyje. Būtent tai buvo didžiausias iššūkis statytojams. Jei pastatyti bokštą ant kranto nėra itin sudėtingas uždavinys, tai pastatyti bokštą vandenyje – kur kas sudėtingesnis procesas.

„Dugnas buvo kitoks, nei tikėjomės. Todėl sistemos statymas užtruko iki rudenio“, - pasakoja V. Kibas.

Iš viso paremti ant dugno stovintį bokštą buvo nuplukdyta 30 pamatinių blokų, kurių kiekvienas sveria po toną. Kiekvienas blokas buvo plukdomas po vieną specialiu plaustu, kuris ir dabar plūduriuoja ant vandens, bei atstoja tarnybines patalpas.

Abu bokštus jungia lynai. Beje, Kaune buvo pritaikyta sistema, kad jei bokštai svyra, prikabinti svoriai lyną automatiškai ištempia. Tokiu būdu užtikrinamas kokybiškas čiuožimas.

Nuo šešiametės iki 60-ečio

V. Kibas demonstruoja įspūdingus triukus šokdamas nuo tramplino. Netrukus čia bus pastatyta ir daugiau vandenlentininkams skirtų objektų.

Žvelgiant iš šalies į čiuožiančius profesionalus atrodo, kad tai padaryti yra pakankamai lengva, tačiau pačiam stojus ant vandenlentės tenka gerokai pasimurkdyti ežero vandenyje, kurio temperatūra šiuo metu siekia apie 13 laipsnių, kol tvirčiau atsistoji ant lentos. Tačiau pradžiamoksliai mokosi gana sparčiai ir netrukus gali mėgautis čiuožimu.

Pradedantiesiems čiuožti netaikomi jokie ypatingi reikalavimai – savo jėgas Kaune jau išbandė ir šešiametė mergaitė, ir 65 metų senjoras.

„Tai puikus sportas. Kitą dieną po čiuožimo pajausite tuos raumenis, kurių net nemanėte, kad turite“, - juokauja V. Kibas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)