Oficiali varžybų diena buvo tik sekmadienis, tačiau organizatoriai norintiesiems sudarė galimybes pasitreniruoti šeštadienį. Didžioji dalis sportininkų tuo pasinaudojo ir, sulaukę popietės, pradėjo svilinti padangas ruošdamiesi „Riga Drift Challenge“ batalijoms. Vakarop traukos centru tapo kita, iki šiol „drifto“ varžybose nematyta, trasos atkarpa, skirta motociklininkams. Ši siaura ir kalvota Bikerniekų žiedo dalis yra miške, norint slysti visą trasą reikia važiuoti itin greitai ir tiksliai, todėl įvairaus kalibro avarijų buvo gerokai daugiau nei norėtų patys sportininkai. Neatsitiktinai sekmadienio kovos buvo perkrikštytos į „išlikimo varžybas“.

Pirmasis Estijos, Latvijos ir Lietuvos „drifto“ čempionato (PRO klasės) etapas prasidėjo įprastomis procedūromis (registracija, brifingas vairuotojams, treniruotės ir kvalifikacija), tačiau baigėsi netradiciškai. Iš viso išbandyti jėgas ryžosi 35 pilotai – po dvylika lietuvių ir estų, dešimt latvių bei vienas jau minėtas Australijos piliečio pasą turintis benzingalvis. Toks dalyvių skaičius pasufleravo originalų formatą – TOP 28 (paprastai „drifto“ varžybose būna TOP32, TOP16, TOP8 ir t.t.). Startuoti buvo leista visiems, kurių technika išgyveno per treniruotes.

Beje, Latvijoje „driftas“ itin populiarus, todėl prasidėjus poriniams važiavimams žiūrovai užtvindė visas trasos prieigas. Spraustis artyn priežasčių iš tiesų buvo daugiau nei pakankamai – daugelis šonaslydžio meistrų važiavo itin profesionaliai, milžinišku greičiu skriedami taip arti vienas kito, tarsi jų automobiliai būtų Siamo dvyniai. Azarto apimti iš trasos keli bolidai išslydo, o latvis Edgars Jenč saviškį įsigurdino paguldyti ant stogo. Kaip bebūtų gaila „braliuko“, tai priartino lietuvių pergalę: TOP 4 buvo du mūsiškiai, o pirmąją vietą iškovojo Andrius Čibirka.

Pirmadienį lietuviams taip pat šypsojosi saulė. Sekmadienį po krūvos nesėkmių rankų nenuleido ir „SEMI-AM“ klasėje kovoti pasiryžo „Ukmergės ASK“ komandai atstovaujantis Benediktas Čirba. Charizmatiškojo ralio meistro Evaldo Čirbos sūnus ne tik pateko į TOP 4 (į geriausiųjų ketvertuką taip pat prasibrovė Gediminas Levickas), ir išplėšė pergalę.