Smalsuoliai galėjo išvysti itin retai gatvėse matomus „Maserati Ghibli“, „Quattroporte“ bei „GranTurismo“ ir „GranCabrio“ modelius, kurių bendra vertė gerokai viršija milijoną eurų. Prabangių automobilių koloną papuošė ir vienintelis Lietuvoje registruotas „Quattroporte GTS“, kainuojantis daugiau nei 160 tūkst. eurų. Tai buvo pirmas kartas Vilniuje, kai vienoje vietoje buvo galima pamatyti tokį būrį „Maserati“ automobilių.

Prabangių automobilių šeimininkai į Vilniaus Rotušę susirinko paklausyti klasikinės muzikos koncerto „Meilė itališkose dainose“ – čia pasirodė tenoras iš Romos Donato Ravini, jam akompanavo pianistas Linas Dužinskas.

„Maserati“ automobilius yra itin pamėgusios sporto ir pramogų pasaulio įžymybės. Šios markės modelius vairuoja tokios garsenybės kaip Christiano Ronaldo, Lionel Messi, Kylie Minogue, Cameron Diaz, Katy Perry, „50 Cent“ ir kiti.

Praėjusiais metais „Maserati“ kompanija pažymėjo 100 metų jubiliejų. Pastaruoju metu ši markė išgyvena tikrą atgimimą – pernai pardavimai išaugo 2,5 karto, iki 36,5 tūkst. automobilių. Šiuo metu pats populiariausias yra „Ghibli“ modelis, kurio pardavimai 2014 m. siekė 23,5 tūkst. – t.y. du iš trijų parduotų „Maserati“ buvo „Ghibli“. Prabangaus salono „Quattroporte“ modelio pardavimai buvo 9,5 tūkst. vienetų, o likę 3,5 tūkst. – „GranTurismo“ ir „GranCabrio“ sportiniai automobiliai. Didžiausia „Maserati“ rinka pernai buvo Amerika (14,69 tūkst. vnt.), antra – Kinija (9,4 tūkst. vnt.), trečia – Europa (6,36 tūkst. vnt.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)