LRT Radijo klausytoja iš Vilniaus domisi, kaip sudrausminti po langais automobilius statančius vairuotojus.

„Gyvenu Bernardinų gatvėje. Mano butas pirmame aukšte, ir visi langai – į Šiltadaržio gatvę. Automobiliai atvažiuoja, užstato langus ir jų negalima atidaryti. Be to, tamsu, nes mašinos labai aukštos: užima man daugiau nei pusę lango. Kai pasirodo policija, kita dieną būna ramu. Bet ji pasirodo labai retai“, – skundžiasi klausytoja.

Policija sako, kad bene vienintelis kelias – kuo dažniau ją informuoti. Policijos departamento atstovas R. Matonis tikina, kad klausytojos išsakyta problema yra puikiai žinoma.

„Tokia problema yra ne tik minėtoje gatvėje, bet ir kitose. Ypač didžiuosiuose miestuose, miesto centre, kur žmonės, vengdami mokėti už parkavimą, ieško kiemų, gatvių, kur nemokamai galėtų palikti automobilį“, – kalba policijos atstovas.

Jis siūlo skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112. Policijos pareigūnai reaguos į minėtus pranešimus, atvyks ir baus tokius vairuotojus.

„Jeigu žmogus mato, kad tai yra nuolatinis, piktybinis pažeidimas, taip pat galėtų kreiptis ir į Savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, kuris galėtų padėti spręsti parkavimo problemas“, – siūlo R. Matonis.