„Gamtoje vyksta kiškių poravimosi metas ir jie keturiese šokinėjo mums po nosimi. Jie lakstė ratus visu greičiu ir pasiekdavo tokią būseną, kai išsiskirdavo adrenalinas ir pradėdavo užsiiminėti oraliniu seksu. Manau, kad pamačius šį vaizdą pusę Lietuvos išgrius“, - sakė R. Anusauskas.

Fotografas teigė, kad tai yra išskirtinė medžiaga, kurios anksčiau užfiksuoti nepavyko.

Užsienio mokslininkai yra patvirtinę, kad kai kurios gyvūnų rūšys elgiasi panašiai, nors toks elgesys tiesioginės įtakos poravimuisi ir neturi. Oraliniu seksu užsiiminėjantys buvo užfiksuoti ne tik kiškiai, bet ir rudosios meškos, vilkai, hienos, ožkos.

GRYNAS.lt jau anksčiau aprašė kai kuriuos keistus gyvūnų meilės žaidimus, pavyzdžiui, mokslininkai pastebi, kad didelė dalis gyvūnų yra linkę įsitraukti į homoseksualius santykius su tos pačios lyties partneriu, tačiau iki šiol nėra iki galo aišku, ar jie jau gimsta su tokiu polinkiu, ar šis išsivysto dėl tam tikrų priežasčių.

Pilkasis kiškis plačiai paplitęs visoje Lietuvoje. Jų gausiau tuose rajonuose, kur geresni dirvožemiai, plonesnė ir trumpiau išsilaikanti sniego danga.

Pilkieji kiškiai poruotis pradeda sausio-vasario mėnesiais (priklauso nuo žiemos). Per metus užaugina 1-3 vadas po 1-5 jauniklius. Mažiausios būna pirmosios vados, nėštumas trunka 44-46 paras.

Jaunikliai gimsta regintys, apaugę tankiais plaukais ir jau po 20 minučių gali judėti. Pirmomis dienomis niekur neina, guli visi kartu. Išskyrus paduose esančias prakaito liaukas, kitos liaukos nefunkcionuoja, todėl kiškučius sunkiau aptikti plėšrūnams. 9–10 dienų kiškučiai nutolsta nuo gimimo vietos, bet kas vakarą grįžta atgal.

Patelė jaunikliais rūpinasi iki 1 mėnesio. Kai kiškučiai paauga ir tampa savarankiškesni, patelė nustoja lankytis maitinimo vietoje ir net slepiasi nuo jauniklių, kurie ją suradę bando žįsti. Dabar kurį laiką jaunikliai laikosi kartu, bet geriau pažinę teritoriją pasiskirsto joje, užimdami individualius plotus.