Irisai - skanus ir nebrangus skanėstas. be to, gražiai supakavus į rankų darbo dėžutę ar papuoštą stiklainį, gali tapti miela dovana.

Gaminimo eiga

Irisams pagaminti reikia pieno, cukraus ir grietinės. Visa kita - tik priedai. Tačiau nuo to kokiu santykiu bus naudojami produktai, priklausys ar irisai bus trapūs, tąsūs ar kieti.

Iš pieno ir cukraus pagaminti irisai būna trapūs. Jei į cukrų įmaišysite grietinės ir sviesto, irisai bus tąsūs ir minkšti. Jei verdant ilgiau pakaitinsite, irisai taps kieti.

Pats paprasčiausias receptas: 200 g cukraus, 200 g grietinės ir šlakelis pieno. Viską sudėkite į puodą ir virkite ant mažos ugnies kol paruduos ir pradės tirštėti.

Tą patį galima padaryti ir su saldintu kondensuotu pienu - virkite ant mažos ugnies, kol ims tirštėti ir paruduos.

Tirštą masę išpilkite į kepimo popieriumi ištiestą indą ir palaukite kol pravės. Pravėsus dėkite į šaldytuvą ir palaukite per naktį kol sustings (atminkite, kad kuo storesnis sluoksnis, tuo ilgiau stings).

Supjaustykite kvadratėliais.

Karališki irisai su medumi

Į puodą sudėkite cukrų, sviestą, medų, grietinę ir supilkite pieną.

Nuolat maišant virkite ant silpnos ugnies, kol masė ims tirštėti.

Pavirkite dar kelias minutes ir leiskite šiek tiek pravėsti.

Supilkite į kepimo popieriumi ištiestą indą ir palaukite kol pravės. Pravėsus dėkite į šaldytuvą ir palaukite per naktį kol sustings.

Šokoladiniai irisai su riešutais

Į puodą suberkite cukrų, tarkuotą šokoladą, kakavos miltelius ir supilkite grietinėlę.

Nuolat maišant virkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes ir leiskite pravėsti.

Į šiltą masę įmaišykite smulkintų migdolų.

Supilkite į kepimo popieriumi ištiestą indą ir palaukite kol pravės. Pravėsus dėkite į šaldytuvą ir palaukite per naktį kol sustings.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai