Kaip savo tinklaraštyje Susanwinter.net. rašo šią sritį tyrinėjanti santykių ekspertė Susan Winter, per pastarąjį dešimtmetį visuomenės požiūris į šią temą stebėtinai pakito. Tai, kas anksčiau buvo laikoma neįprastu, šokiruojančiu dalyku, dabar tampa kasdienybe. Moterys įgyja vis didesnę pasirinkimo laisvę. Nereikia būti Demi Moore ar Madonna, nebūtina būti turtingai ar gražiai. Tereikia atvirumo šiai idėjai, ir noro įtraukti ir jaunesnius vyrus į potencialių kandidatų sąrašą.

Be abejo, visų romantiško pobūdžio santykių pagrindas yra ryšys tarp dviejų individų, tačiau šie santykiai yra specifiniai, tad jei norite jais mėgautis, turėtumėte atsižvelgti į penkis pagrindinius dalykus:

1. Būkite atvira galimybėms

Norėdama susitikinėti su jaunesniu vyru, moteris visų pirma turėtų prisitraukti tokį vyrą į savo gyvenimą. Kaip tai įvyksta? Atsakymas labai paprastas. Būkite atvira galimybėms.

Žmonės viduje turi nepaprastą kompiuterinę sistemą. Visos mūsų mintys galiausiai tampa realybe. Tai, ką įsileidžiame į savo mintis, išsipildo realiame gyvenime. Jei norite susitikinėti su jaunesniu vyru, visų pirma įsileiskite šią mintį, leiskite jai egzistuoti.

Tai panašu į tai, kaip renkamės radijo stotį. Jūs nustatote savo mėgstamos muzikos žanrą, o radijas automatiškai parenka tokią muziką grojančią stotį. Taip pat ir su vyrais, kuriuos prisitraukiame. Jei norite susitikinėti su jaunesniu vyru, prote susikurkite atitinkamą dažnį, į kurį jis atsilieps.

Ką gi, dažnis sukurtas. Jūs jį skleidžiate, ir jaunesni vyrai gali jį pagauti – kai išvedate šunį, einate į parduotuvę ar leidžiate laiką su draugais. Nereikia kitaip rengtis, nereikia vaikščioti į barus prie universitetų. Gyvenkite savo gyvenimą, ir stebėkite, kas vyksta. „Pasitikėkite manimi, – ragina S. Winter. – Su jaunesniais vyrais susitikinėju jau dvidešimt penkerius metus.“

2. Tikėkitės netikėtumų

Jaunesni vyrai priklauso kitai kartai, tad pasaulį mato kitaip, nei vyresni vyrai. Jie užaugo matydami dirbančias mamas, tad gerbia stiprias moteris ir jomis žavisi. Vyresni vyrai išmokyti moterį matyti kaip aksesuarą savo gyvenime, o jaunesni vyrai moteris traktuoja kaip sau lygias. Kadangi jaunesni vyrai moterų galią priima kaip normą, su jais galima užmegzti lygiaverte partneryste pagrįstus santykius.

Kiekviena karta tampa vis labiau apsišvietusi ir aprėpia vis daugiau sričių. Jūsų jaunesnis partneris gali jus nustebinti giliu savęs suvokimu. Jis gali pademonstruoti tokią emocinę kompetenciją, kokios nesitikite. Greičiausiai jis bus spontaniškesnis ir labiau linkęs į nuotykius, nei esate įpratusi. Jis gali mesti iššūkį jūsų idealams.

Jis gali atverti jums naujas socialinės situacijos matymo ar tiesiog naujas mąstymo perspektyvas. Tai kyla iš jo lygybės pojūčio. Jūsų santykyje vargu ar bus konkurencija dėl galios. Jaunesni vyrai nejaus diskomforto dėl jūsų galios, jie nebandys jūsų pažeminti ar sumenkinti, kad patys pasijustų stipresni.

Kadangi jaunesnis vyras neturi sukaupęs daug patirties pasimatymų sferoje, jis gali su jumis elgtis kiek kitaip, nei esate įpratusi. Gerąja prasme. Kadangi jam trūksta kelerių metų asistavimo patirties, jis bus natūralesnis ir sąžiningesni. Jums tai bus tarsi gaivaus oro gurkšnis, tačiau ir iš jūsų pareikalaus nuoširdumo.

Jaunesnį vyrą vyresnėse moteryse traukia tai, kad jos nežaidžia žaidimų. Tad jei santykiuose esate įpratusi taikyti „visada veikiančius“ triukus, su jaunesniu vyru teks tai pamiršti. Jis dar nenušlifuotas, kaip jūsų bendraamžiai, dar nelabai supranta, kaip reikia reaguoti į tam tikrus jūsų žingsnius. Tad ir jūs būsite priversta tapti tikra. Nuoširdumas yra pati geriausia bendravimo strategija. Tad jūsų bendravimas turės teisingą pagrindą.

Nedėkite lygybės ženklo tarp jaunystės ir paprastumo. Jis gali būti gilesnis ir platesnis, nei jūs tikitės. Tai, ką manėte būsiant trumpu susižavėjimu ar nuotykiu, gali virsti rimtais santykiais. Jaunesnis vyras emociškai ne toks atsargus (ir neturi didelės santykių ir nusivylimo jais patirties). Jis tarsi baltas popieriaus lapas, ant kurios judu galite parašyti gražiausią savo romaną.

3. Skirtumų neišvengsite

Jaunesnis vyras privers jus augti. Jis atvers duris į naujo gyvenimo viziją. Galbūt jis nesiklausys tokios pat muzikos kaip jūs, o pokalbiuose neišsakys jums žinomų citatų. Jo pasaulėžiūra gali būti visiškai kitokia, nei jūsų – platesnė, atviresnė. Jūs būsite priversta pažvelgti į gyvenimą iš kitos perspektyvos, išmokti naujų dalykų. Juk tai gerai. Sužinosite apie naują pasaulį, pamatysite jį kitomis akimis.

Judu sies bendri dalykai, bet niekada nesupanašėsite – judviejų skirtumai kels jums jaudulį. Jūsų ryšys bus pagrįstas rezonansu, ne formule. Jus jaudins su juo atsveriantys nauji toliai. Būkite pasiruošusi netikėtiems pasimatymams, naujoms vietoms, naujoms patirtims. Nebijokite juoktis, nebijokite pamiršti tai, ką žinote, ir atrasti naujus dalykus. Tai praturtins jūsų gyvenimą.

4. Jūs nebūtinai kontroliuosite padėtį

Terminas „puma“ sukelia asociacijas su slapta medžiotoja, tykančia eilinės patiklios aukos. Pumos stiprios, lanksčios ir pavojingos, ir moterims patinka šis palyginimas. Tačiau iš tiesų tai žiniasklaidos sukurtas mitas. Vienintelis dalykas, kurį sėkminga moteris gali kontroliuoti – jos pačios gyvenimas. Ne kitų žmonių.

Brandesnė moteris ne vienerius metus gilinosi į save ir vadovaujasi savo pačios atrastomis tiesomis, ji leidžia sau gyventi autentiškai. Ji nebe tokia į viską reaguojanti (arba kaip apibūdina vyrai – „beprotė“), gyvenimą vertina iš platesnės perspektyvos, o savęs nepriima pernelyg rimtai. Ji laimėjo daug mūšių ir žino savo stipriąsias puses, bei patyrė užtektinai pralaimėjimų, kad suprastų, jog bet kokiu atveju išgyvens.

Bet jaunesnio vyro vis vien nereikėtų vertinti kaip žaisliuko ar lengvo grobio.

Jaunesnis vyras yra tobulėjančio pasaulio produktas. Labai tikėtina, kad jis bus labiau apsišvietęs, nei jūs manėte. Jis gali mokėti susitvarkyti su tokiais santykių aspektais, su kuriais jūs nesusitvarkote. Leiskite jam būti savimi, o sau leiskite būti tokia moterimi, kokia visada norėjote būti. Nebijokite atskleisti tai, ką žinote, išsakykite savo tiesas. Nesijaudinkite. Taip neprarandate kontrolės, atvirkščiai – tai yra autentiškas padėties kontroliavimas. Jūs įžengiate į bendros kūrybos sritį.

Jaunesni vyrai santykius mato iš partnerystės perspektyvos. Senesniuose santykių modeliuose buvo numatyti vyrų ir moterų vaidmenys, bet dabartiniai jaunesni vyrai linkę kurti savo originalų modelį. Atsispirkite pagundai bandyti užtempti jį ant seno santykių kurpaliaus. Neleiskite pasenusiems vaidmenims užtemdyti jūsų matymo.

Padėdami vienas kitam ir dirbdami kartu, galite susikurti tokius santykius, kurie labiausiai tinka būtent judviem. Būtent čia galite lavinti kontrolę. Besivystančių santykių modelyje du žmonės funkcionuoja kaip viena visuma, abu vienodai kontroliuoja ir abu vienodai prisideda prie santykių kūrimo. Tai milžiniškas senosios santykių sistemos patobulinimas. Būtent tokio modelio partnerystėje atsitinka tikrų stebuklų.

5. Gali būti, kad jo seksualinė patirtis didesnė, nei jūsų

Pradžioje galite galvoti, kad tai jūs turite daugiau patirties, bet galite nustebti. Tai, kad jis jaunas, nebūtinai reiškia, kad yra seksualiai naivus. Amžius nebūtinai reiškia didesnę seksualinę patirtį. Jaunesnės kartos žmonės užaugo seksualumui atviresnėje aplinkoje.

Statistiškai dauguma jaunų vyrų seksualiai aktyvūs nuo ankstyvos paauglystės. Jų seksualinio peizažo netemdo ankstesnių laikų tabu. Seksualumą jie laiko sveika, normalia žmogiškumo apraiška. Tai nauja žemė, kurioje nėra tabu, ir kurioje nėra nieko nesveiko – svarbu, kad tiktų abiems. Jūs pati galite iš jo išmokti naujų dalykų.

Visada sakoma, kad vyresni vyrai lovoje geresni. S. Winter teigimu, tai tiesiog gandas, kurį paskleidė patys vyresni vyrai. „Vyriausias vyras, su kuriuo esu susitikinėjusi, vis vien buvo 12 metų jaunesnis už mane. O kalbant apie tai, kad vyresni vyrai moka geriau patenkinti moterį – tai tiesiog anekdotiška. Esu girdėjusi per daug nusiskundimų, kad patikėčiau šiuo stereotipu. Sprendžiant iš to, ką man pasakoja draugės, tai labai apgaulinga. Šioje arenoje vyresnis ne visada reiškia geresnis. Aš pati visada renkuosi jaunesnius vyrus, ir žinau, ko iš jų tikėtis.“

„Ilgainiui ko gero turėsiu galimybę išbandysi penkiasdešimtmetį arba šešiasdešimtmetį, tada ir sužinosiu, ar brandūs vyrai geri lovoje. Tačiau pati jau būsiu sulaukusi 80-ies, tad vargu ar benorėsiu apie tai rašyti“, – reziumuoja autorė.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (684)