Jungtinėse Valstijose kasmet diagnozuojama 1,4 mln. vėžio atvejų. Amerikos vėžio tyrimų instituto ekspertų vertinimu, apytikriai trečdalis žmonių galėtų išvengti šios diagnozės, jei rinktųsi sveikesnius maisto produktus.

Svetainėje Mdanderson.org pateikiamas sąrašas produktų, kurie užkerta kelią šiam šiuolaikinės žmonijos prakeiksmui.

Uogos apsaugo nuo odos vėžio

Uogose yra labai daug vitamino C. Daugumoje uogų taip pat yra antioksidantų, apsaugančių organizmo ląsteles nuo pažeidimų, kurie gali sukelti odos, šlapimo pūslės, plaučių, krūties, ar stemplės vėžį.

Vynuogės užkerta kelią krūties vėžiui

Vynuogėse yra daug antioksidanto resvertarolio. Tyrimai parodė, kad resvertarolis gali potencialiai užkirsti kelią krūties, kepenų, skrandžio ir limfinės sistemos kelią. Daugiausiai resvertarolio yra vynuogių odelėse, tad vynuogių nelupkite. Raudonose ir mėlynose vynuogėse yra daugiau resvertarolio nei žaliose.

Brokoliai įveikia skrandžio vėžį

Brokoliai puikūs tuo, kad jų žiedynai įgauna bet kokių prieskonių ar padažo skonį. Tyrimai parodė, kad brokoliai ir kitos šios šeimos daržovės turi ypatingų medžiagų, kurios apsaugo organizmą nuo skrandžio vėžio, taip pat nuo burnos, stemplės, gerklų ir ryklės vėžio.

Pomidorai įveikia prostatos vėžį

Klasikinę raudoną spalvą pomidorai įgauna nuo antioksidanto likopeno. Tyrimai parodė, kad likopenas potencialiai gali įveikti prostatos vėžį. Produktai iš apdorotų pomidorų – pavyzdžiui, pomidorų padažas ir net kečupas šių savybių turi dar daugiau. Terminiu būdų apdorojus pomidorus, išsiskiria likopenas, tad organizmui jį lengviau pasisavinti.

Pilno grūdo produktai pasaugo ląsteles nuo pažeidimų

Vėžio riziką mažina tik pilno grūdo produktai. Papildomas privalumas – dėl pilno grūdo produktuose esančios ląstelienos ilgiau jaučiamės sotūs, tad tai padeda išlaikyti sveiką svorį, be to padeda palaikyti optimalų cholesterolio ir cukraus kiekio kraujyje lygį.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)