„Jei bus planuojamas gėjų paradas Vilniuje, kokia bus jūsų nuomonė į tai? Ar jūs jam priešinsitės? O gal sutiksite? O jei pakviestų jame jus dalyvauti? Eitumėte kartu su gėjais ir jų vėliavomis? Kodėl?“, – tokio klausimo socialiniame tinkle sulaukė A. Maldeikienė ir netrukus išdėstė savo argumentuotą poziciją.

„Atsakau. Esu ne kartą ir ne du viešai deklaravusi, kad manau, jog homoseksualūs asmenys privalo turėti tokią pat raiškos laisvę, kaip ir visos kitos gyventojų grupės. Taigi, žinoma, balsuosiu už jų teises dalyvauti parade. Pati nedalyvausiu dėl dviejų priežasčių: (1) esu praktikuojanti katalikė, taigi gerbdama kito laisvę, pasilieku ir sau laisvę aktyviai neremti kai kurių dalykų; (2) man nereikia jokios pigios reklamos (manyčiau, kad dalis politikų, tarkime ponas Gražulis, tokiose eitynėse aktyviai dalyvauja būtent dėl dėmesio), aš iš taip sulaukiu pernelyg daug dėmesio“, – dėstė ekonomistė.

Pirmos homoseksualų eitynės Lietuvoje vyko 2010 m. gegužės 8 d. Apie 300 eitynių dalyvių saugojo maždaug 800 pareigūnų.

2009 metais DELFI užsakymu „Spinter tyrimų" buvo atlikta visuomenės nuomonės apklausa.

Į klausimą, ar gėjams turėtų būti leista organizuoti eitynes Vilniuje, teigiamai atsakė 16 proc., neigiamai – 57,8 proc. Nepritarti tokiam renginiui dažniau linkę vyrai, vidutinio ir žemesnio išsimokslinimo žmonės, mažesnių miestų ir kaimų gyventojai. Moterys, aukštąjį išsimokslinimą turintys respondentai ir patys vilniečiai dažniau laikosi liberalesnės pozicijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (436)