Kone kiekvieną dailiosios lyties atstovę kamuoja klausimas – kaip atgaivinti ir sustiprinti nualintus plaukus? Štai jums ir atsakymas.

Priežiūra

Visos dailiosios lyties atstovės svajoja apie gražius, išpuoselėtus ir sveikus plaukus. Tačiau jos ne visada paiso pagrindinių priežiūros taisyklių. Būtent dėl to prastėja ne tik plaukų būklė, bet ir nuotaika!

Specialistai pataria prieš trenkant plaukus juos gerai iššukuoti. Juk drėgni plaukai būna itin pažeidžiami, todėl pradeda greičiau lūžinėti. Jeigu vis dėlto būtina juos iššukuoti dar drėgnus, tuomet patariama naudoti retas medines šukas plačiais dantukais.

Plaukus reikia šukuoti nuo galiukų šaknų link. Be to, tų pačių priemonių nepatariama naudoti ilgą laiką tuomet, kai plaukai trenkami kasdien. Kosmetikos produktus geriausia keisti kas 2–3 mėn. Beje, vasarą reikėtų naudoti priemones su UV filtrais, kurie saugo plaukus nuo kenksmingų saulės spindulių. Žiemą juos derėtų maitinti naudojant specialias kaukes.

Anot specialistų, moterys dažnai daro klaidą, kai plaukus trenka tiesiog po stipria tekančio vandens srove. Tuomet pakenkiami jų galiukai. Todėl geriausia būtų tai daryti dubenyje. Pravartu į vandenį įpilti kelis šaukštus acto, kuris suminkština plaukus. Kad ir kokios kokybiškos plaukų priemonės būtų, vis dėlto nepatariama jų trinkti kasdien.

Jeigu išeities nėra, rekomenduojama juos kas antrą dieną perlieti šiltu vandeniu nenaudojant šampūno. Be to, nepatariama plaukų stipriai trinti rankšluosčiu. Nuo intensyvaus ir šiurkštaus trynimo pažeidžiama jų struktūra, todėl jie pradeda skilinėti ir lūžinėti. Patariama juos tik nusausinti.

Formuojant garbanas ar tiesinant plaukus, negalima ant jų purkšti lako prieš naudojant tiesinimo žnyples! Mat šioje priemonėje gausu alkoholio, kuris sausina plaukus. Tačiau jei negalite atsisakyti šių procedūrų, tuomet būtina naudoti priemones, kurios bent šiek tiek saugo juos nuo karščio.

Nepatariama plaukų stipriai rišti plonomis gumytėmis ar segtukais. Tai kenkia jų struktūrai. Būtent tose vietose plaukai tampa silpni ir pradeda slinkti. Todėl patariama jų per daug nevaržyti, o esant progai būti palaidais plaukais.

Mėgstančios apsilankyti pirtyje, būtinai turi naudoti galvos apdangalus. Mat nuo karščio plaukai itin sausėja, tampa labiau pažeidžiami. Be to, pas kirpėją derėtų apsilankyti kas kelis mėnesius.

Trinkimas

Nepatariama plaukų trinkti vonioje, kur maudotės. Mat tokiame vandenyje yra kitų priemonių likučių, šarmų, dėl kurių plaukai gali prarasti blizgesį. Geriausia juos trinkti po tekančio vandens srove, idealiausias variantas – dubenyje.

Klaidinga manyti, kad didesnis šampūno kiekis geriau pašalina plaukų nešvarumus. Reikia naudoti kuo mažiau kosmetikos priemonių.

Nepatariama šampūno pilti tiesiai ant plaukų. Be to, nerekomenduojama jų trinkti prieš prausiantis. Šampūnas – ne kaukė ir ne balzamas, todėl ištrinktus juo plaukus būtina iš karto perlieti vandeniu. Anot specialistų, trenkant plaukus reikia pirštų galiukais masažuoti galvos odą.

Kraujas tekėdamas į galvą maitina audinius, o tai skatina plaukų augimą. Vis dėlto negalima plaukų trinkti šiurkščiai. Tai nepadeda geriau pašalinti nešvarumų, priešingai – taip pažeidžiama jų struktūra. Be to, bene pagrindinis plaukų priešas – karštas vanduo.

Dailiosios lyties atstovės mano, kad kuo karštesnis, tuo geriau nuplauna nešvarumus. Tačiau tai mitas. Karštas vanduo tik sausina plaukus. Juos užtenka perlieti drungnu, o baigiant trinkti vėsiu vandeniu.

Be to, ištrinkus plaukus nepatariama jų laikyti ilgai apgaubus rankšluosčiu (ilgiausiai 15–20 min.), nes jie sausėja. Geriausia juos švelniai nusausinti rankšluoščiu ir leisti natūraliai išdžiūti.

ĮDOMU

Galvos masažas gali sustabdyti plaukų slinkimą.

Per dieną vidutiniškai iškrenta 40–100 plaukų.

Žmogus vidutiniškai turi apie 100 000 plaukų.

Per mėnesį jie paauga 1–2 cm.

Jei plaukai nustoja augti, vadinasi sutriko hormonų pusiausvyra.

Jų augimas ir grožis bene labiausiai priklauso nuo sveikos ir subalansuotos mitybos.

Moterys, sulaukusios 50 m., dažniausiai netenka apie 20 % plaukų.
Klaidinga manyti, kad pakirpus plaukų galiukus jie pradės greičiau augti. Jų augimas priklauso nuo plaukų folikulų.

Yra trys plaukų augimo fazės: augimas, nykimas ir ramybės būsena.